Elms AZ slog Toivonens PSV i cupfinalen

Andra ligor och cuper

Viktor Elm och Mattias Johansson kan titulera sig holländska cupmästare efter 2-1 mot PSV i finalen.

AZ med Viktor Elm i startelvan och Mattias Johansson på bänken och PSV med Ola Toivonen från start och Oscar Hiljemark gjorde upp om den holländska cupfinalen på torsdagskvällen där PSV som snuvats på ligatiteln av Ajax jagade nästa trofé.

I AZ fick man en riktig smakstart. Efter 14 minuter ledde man med 2-0 efter mål av Maher och Altidore där Elm spelade fram till det senare.

PSV reducerade i första halvlek men kunde aldrig komma ikapp. Mattias Johansson hoppade in i AZ i andra halvlek för målskytten Altidore när ledningen skulle bevakas medan Toivonen byttes ut i PSV och Hiljemark fick sita kvar på bänken.

Cuptiteln var AZ:s första sedan man vann två år i rad 1981-1982.

Publicerad 2013-05-09 kl 21:24