Elms lagkompis femmålsskytt för Heerenveen

Andra ligor och cuper

Fårgan är om Bas Dost någonsin haft en bättre fotbollsdag än 10 december 2011. Den 22-årige anfallaren gjorde alla fem mål i Heerenveens storseger mot Excelsior.

Viktor Elms lagkamrat svarade för ett äkta hattrick i första halvlek, tack vare fullträffar efter 13, 18 och 42 minuter. Sedan satte han även 4-0 och 5-0 efter paus.

Samtidigt slog Rasmus Elm och Pontus Wernblooms AZ De Graafschap med stabila 4-0 och Emir Bajrami gjorde en halvlek när Twente 2-0-besegrade NEC Nijmegen.

AZ Alkmaar-De Graafschap 4-0 (2—0)
1—0 Adam Maher (22), 2—0 Simon Poulsen (31), 3—0 självmål (54), 4—0 Charlison Benschop (79).
Publik: 16 198.
Pontus Wernbloom spelade hela matchen och Rasmus Elm blev utbytt i den 62:a minuten för AZ Alkmaar.

Excelsior-Heerenveen 0-5 (0—3)
0—1 Bas Dost (13), 0—2 Bas Dost (18), 0—3 Bas Dost (43), 0—4 Bas Dost (58), 0—5 Bas Dost (66).

Publik: 3 456.
Viktor Elm blev utbytt i den 62:a minuten för Heerenveen.

Twente-NEC Nijmegen 2-0 (0—0)
1—0 Luuk de Jong (57), 2—0 Nacer Chadli (73).
Publik: 29 500.
Emir Bajrami blev utbytt i den 46:e minuten för Twente.

Publicerad 2011-12-10 kl 21:53