POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

EM över hela Europa - då vill Wembley minst ha en semi

EM 2020 kan spridas över hela Europa – och då hoppas England få arrangera minst en semifinal på Wembley.

Uefa-presidenten Michel Platini har tidigare öppnat för att låta turneringen spelas i flera olika länder parallellt, i stället för i ett eller två som är brukligt i dag. Frågan ska diskuteras ytterligare i december, men redan nu deklarerar FA:s ordförande David Bernstein att England ger sig in i konkurrensen.

- Det känns ganska uppenbart att Uefa tycker om Wembley och det kommer vi förmodligen att trycka på ordentligt i den här frågan, sade han enligt flera medier på en presskonferens under måndagen.

- Uefa vill ha semifinal och final på samma arena, eller åtminstone i samma stad, och jag tror att vi skulle finnas med på en sådan önskelista. Men det bjuds såklart tufft motstånd från andra städer också.

Bernstein pekar ut Turkiet som en tänkbar rival. Om inte landet får arrangera OS tippar Bernstein att det kan finnas ett internationellt tryck om att "kompensera" med ett EM-slutspel.

Samtidigt betonar han att England, som besviket tvingades avstå VM 2018, där i stället Qatar vann budgivningen, inte tänker lägga några jättesummor i form av en kampanj. Snarare handlar det mo att anmäla sitt intresse hos Uefa och sedan låta saken bero.

Publicerad 2012-09-24 kl 19:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå