Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

EXTRA: Prica i Norge för att skriva på

Rade Prica är nära en flytt till Rosenborg.
Fotbollskanalen.se kan avslöja att Prica är i Trondheim för läkarkontroll. Under dagen räknar den norska klubben med att han blir klar.

Rade Pricas misslyckade tid i Sunderland går mot sitt slut. Den tidigare landslagsanfallaren är för tillfället i Trondheim för att genomgå en läkarundersökning och förhandla klart sitt kontrakt, enligt vad fotbollskanalen.se erfar.

Redan för en vecka sedan avslöjade fotbollskanalen.se att Rade Prica skulle gå till den norska storklubben.
Då sa en uppgiftslämnare till fotbollskanalen.se:

- Klubben har lagt ett bud till Sunderland för att få loss Prica. Erik Hamrén vill gärna ha honom.

Rade Prica slog igenom i Helsingborg och flyttade till Bundesliga och Hansa Rostock 2002, men det var först under Erik Hamréns ledning i Ålborg 2006-2008 som anfallaren verkligen fick fart på karriären – han gjorde 26 mål på 43 matcher.

Det ledde till en flytt till Sunderland i januari 2008. Den engelska klubben betalade 25 miljoner kronor för anfallaren som då ingick i landslagstruppen och Prica fick ett kontrakt värt 12 miljoner kronor om året.

Just det stora spelarkontraktet har gjort att det varit svårt för andra klubbar att lösa anfallaren eftersom Prica velat ha utväxling.
Nu har norska Rosenborg lagt ett bud som tillfredsställt både Sunderland och svensken som därmed återförenas med den svenska tränare som fick fart på hans karriär.

Det norska transferfönstret är precis som det svenska öppet till 31 mars och därför kan man ta in spelare. Den norska ligan börjar på söndag och då möter Rosenborg Vålerengen på hemmaplan.

Förutom Erik Hamrén finns det tre svenskar i Rosenborg: Mikael Dorsin, John Pelu och Mikael Lustig.

Publicerad 2009-03-09 kl 11:35
Annons
Annons
Annons