FAKTA HOLLAND: Armenteros hjälte - Granqvist syndabock

Andra ligor och cuper

Samuel Armenteros var söndagens svensk i fotbolls-Europa med sina två fullträffar i holländska ligan. Andreas Granqvist hade det tyngre

Samuel Armenteros satte två mål för sitt Heracles borta mot Groningen på söndagen. Svensken mötte bland annat landsmännen Fredrik Stenman och Andreas Granqvist i motsåndarlaget och fullbordade först vändningen till 2-1 innan han även stänkte dit 4-1 på övertid.

Andreas Granqvist missade en straff i matchen, som var Groningen tredje raka förlust. Totalt har de grönvita släppt in 13 mål på de tre senaste matcherna.

Ajax-AZ Alkmaar4-0 (1-0)
Ajax: Demy de Zeeuw, Siem de Jong, Lorenzo Ebicilio, Vurnon Anita.
Utv, AZ Alkmaar: Graziano Pelle (73).
Publik: 48 328.
Rasmus Lindgren blev inbytt i den 75:e minuten för Ajax. Rasmus Elm blev utbytt i den 70:e minuten för AZ Alkmaar.

Groningen-Heracles 1-4 (1—2)
1—0 Dusan Tadic (12), 1—1 Everton (42), 1—2 Samuel Armenteros (44), 1—3 Everton (65), 1—4 Samuel Armenteros (89).
Publik: 22 000.
Andreas Granqvist och Fredrik Stenman spelade hela matchen för Groningen. Samuel Armenteros blev utbytt i den 90:e minuten för Heracles.

Utrecht-Roda 1-1 (0—1)
0—1 Mads Junker (32 str), 1—1 Leon De Kogel (82).
Publik: 19 000.

Heerenveen-Feyenoord 0-1 (0—0)
0—1 Luc Castaignos (78).
Publik: 26 000.
Viktor Elm blev inbytt i den 81:a minuten för Heerenveen.