Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fifa vägrar avslöja Blatters lön - trots krav på mer transparens

Foto: Scanpix

Sepp Blatter, Fifa.

Fifa vill göra sin ekonomi mer transparent. Ändå vägrar organisationen att avslöja vilken lön Sepp Blatter och den övriga ledningen tar ut.

- Inga kommentarer, säger ekonomiansvarige Domenico Scala.

På torsdag och fredag håller det internationella fotbollförbundet sin årliga kongress på Mauritius. Mycket av förhandssnacket handlar om pengasnurren inom sporten och Fifa har lovat att reformera sin egen ekonomi. Tanken är att göra inblicken större så att journalister och utomstående lättare ska kunna ta reda på hur finanserna används.

Men en fråga tycks fortfarande vara tabubelagd. Ledningens löner och arvoden. Inför kongressen intervjuades den nytillsatte ekonomichefen Domenico Scala, men avböjde då att ge några detaljerade svar kring hur mycket presidenten Sepp Blatter och hans kollegor tjänar.

- Det är inte min uppgift att avslöja det. På sikt vill vi öppna upp sådan information, det är en del av den process vi befinner oss i. Men det är upp till exekutivkommittén, ni får inga svar av mig, säger Scala enligt nyhetsbyrån AP.

Tidigare har Sepp Blatter hänvisat till just Scala när frågor kring hans inkomster dykt upp i olika sammanhang. Samtidigt har han, Blatter, indikerat att det totalt rör sig om ungefär sex miljoner kronor per år, inklusive lön och bonusar. En summa som dock ifrågasatts från flera håll.

Anledningen att debatten blossat upp på nytt är att juridikprofessorn Mark Pieth efterlyste en bättre insyn när han lade fram sin etikrapport tidigare i vintras. Pieth har granskat Fifa med anledning av de uppgifter om korruption som florerat på senare tid.

Fifa vill dock inte gå ner på individnivå när det gäller löner och arvoden av olika slag. Istället nöjer man sig med att meddela att "en grupp nyckelpersoner" delade på 300 miljoner kronor under 2012.

Publicerad 2013-05-29 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons