Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fina avskedet innan dödssprutan - "Jag kan dö med ro i hjärtat"

Foto: clubbrugge.be

Laurenzo Schoonbaert fick efter en lång tids sjukdom reda på att hans liv inte gick att rädda. Han valde då dödshjälp för att avsluta sitt liv, med en sista önskan: se sitt lag spela en sista gång.
– Jag kan dö i frid nu, sa familjefadern efteråt till Daily Mirror.

Club Brügge vann igår hemma mot lokalrivalen Mouscron med 3-0. Men att laget fick tre poäng och gick upp i serieledning var sekundärt denna kväll. Allt fokus skulle istället hamna på supportern Laurenzo Schoonbaert.

Supportern som följt Club Brügge i hela sitt liv har de senaste åren kämpat mot en allvarlig sjukdom som tvingat honom till 37 operationer de senaste 20 åren. Ingen har lyckats bota honom och till slut fick han beskedet att det inte fanns något hopp för honom. Familjefadern valde då dödshjälp för att avsluta sitt liv. Men innan det var dags att säga hejdå till livet på jorden så hade Laurenzo Schoonbaert - även känd under smeknamnet "Lorre" - hade en sista önskan - att få se sitt kära Club Brügge en sista gång. 

"Det här är min största önskan, att innan jag dö se mitt lag vinna en till match" skrev han på sin Facebook.

Igår gick hans önskan i uppfyllelse då Club Brügge bjöd in honom och hans sju-åriga dotter som VIP-gäster och han hyllades även av den fullsatta arenan. På läktaren satt en banderoll med texten " You'll Never Walk Alone Lorre".

Laurenzo fick sedan gå ut på planen och hålla ett tal inför matchstart där han tackade klubben och supportrarna för de stöd han fått. Efteråt segermatchen var det svårt för honom att hitta ord.

– Jag är otroligt nöjd nu. Det här blir ett ovärderligt minne för min dotter som kan minnas det här för resten av hennes liv. Min dröm har gått i upplevelse och jag kan nu dö i frid.

Publicerad 2015-03-05 kl 10:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons