Finalförlust för Hansson - Eduardo hjälte för division 2-klubben

Andra ligor och cuper

Guingamp är ett nedre mittenlag i ligue 2, den franska andraligan. Men cupmässigt är laget bäst i Frankrike, detta efter att ha vunnit finalen mot Petter Hanssons Rennes med 2-1.

Det blev ingen fransk cuptitel för Petter Hansson och Rennes. Trots att det såg så bra ut.

I den 69:e minuten slog Bruno Cheyrou ett inlägg som Carlos Bocanegra nådde med pannan vid straffpunkten. Nicken gav 1-0 och då såg det ut som att pokalen var på väg till Rennes.

Men icke.

Och Hansson var inblandad i vändningen när han skulle rensa iväg ett inlägg, men ovilligt skarvade vidare bollen i djupet, till Guingamps anfallare Eduardo. Brasilianaren drog till och satte kvitteringen, bara tre minuter efter Bocanegras mål.

Med bara sju minuter kvar av ordinarie speltid kom avgörandet. Efter dålig kommunikation i Rennes lyckades Mathis sno åt sig bollen och servera Eduardo. Ett kraftfullt skott senare hade han gjort sitt andra mål för kvällen, och skickat pokalen till Guingamp, som placerar sig på den nedre halvan - i den franska andradivisionen.

Publicerad 2009-05-09 kl 23:10