Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Firade med politisk gest - här är det hårda straffet

Andra ligor och cuper

Han hyllade avsatte presidenten med en målgest.

Nu stänger klubben av Ahmed Abdul Zaher.

Foto: Scanpix.

Ahmed Zaher straffas för sin gest.

Det var för en månad sedan som egyptiern Ahmed Abdul Zaher sköt den afrikanska Champions League-titeln till Al Ahly genom att göra 3-1-målet mot Orlando Pirates.

Men efterspelet kom inte att handla om målet – utan om sättet som anfallaren valde att fira nätrasslet.

Zaher valde nämligen att hålla upp fyra fingrar – ett tecken som är en politisk gest, till stöd för den avsatte presidenten Mohammed Mursi.

Mursis avgång och protesterna i samband ledde till att hundratals människor omkom – och Zaher har tvingats be om ursäkt för gesten.

Det hjälpte föga.

Klubben säger i ett uttalande att spelaren nu stängs av – och att han dessutom kommer att säljas omgående under januarifönstret:

ANNONS

- I ljuset av klubbens principer; vårt starka avståndstagande från att beblanda sport och politik, dess anslutning till reglerna i Fifa och spelarens bekännelse att han gjort ett misstag och att han skulle acceptera bestraffningen har klubben beslutat följande: Klubben stänger av spelaren från nästa månads VM för klubblag, berövar honom på belöningen från Champions League-triumfen och sätter upp honom på transferlistan under januari-fönstret.

Ahmed Zader har gjort nio landskamper för Egypten.

Publicerad 2013-12-09 kl 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto