POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Förre huliganutredaren föreslås bli ny RF-ordförande

Foto: Scanpix

Björn Eriksson tar över som ordförande i Riksidrottsförbundet (RF) efter Karin Mattsson Weijber. Det är i alla fall en enig valberednings förslag.
- Det ska bli himla roligt — om jag nu blir vald, säger Björn Eriksson.

Björn Eriksson har varit friidrottsförbundets ordförande i ett år.

- Det blev en väl kort tid. Men det här erbjudandet kunde jag inte säga nej till och jag hoppas kunna hjälpa friidrotten även fortsättningsvis i min nya roll, säger Björn Eriksson, som också tidigare basat över skidskytteförbundet.

"En idrottsnörd"

Björn Eriksson fyller 70 år i december.

TT: Är det inte dags att börja trappa ner och ta det lite lugnt?

- Nej, nu låter du precis som min fru, säger Björn Eriksson med ett stort skratt.

- Du vet, jag är en idrottsnörd och tycket att det här är så vansinnigt roligt. Jag går visslande till jobbet varje dag.

Valberedningens ordförande Hans Hellquist tror inte att valet av ordförandekandidat kommer att ifrågasättas särskilt mycket.

- Nej, Björn Eriksson har ett väldigt starkt stöd i idrotts-Sverige. Han har en gedigen erfarenhet och motsvarar på bästa sätt den kravprofil vi har utarbetat. Och — vi stirrar oss ofta blinda på det här med ålder i det här landet. Hilary Clinton är 68 år och hon vill bli presidentkandidat i USA, säger Hans Hellquist.

Enig valberedning

Det fanns ytterligare fyra kandidater till ordförandejobbet. Tomas Eriksson, Tommy Ohlström, Håkan Leeman och Lars Liljegren.

- Valberedningen var enig och de övriga har dragit tillbaka sina kandidaturer. Alla utom Lars Liljegren ska enligt valberedningen ingå i den nya styrelsen, vilket de har accepterat. Jag tror inte det kommer att bli någon strid i ordförandefrågan på riksidrottsmötet i maj, säger Hans Hellquist.

Björn Eriksson är försiktig när det gäller vilken programförklaring han ska ställa sig bakom efter riksidrottsmötet sista helgen i maj.

- Jag måste ju bli vald först. Men självklart finns det många stora frågor att ta itu med. Hur vi ska behålla ungdomarna i vår verksamhet, integrationsfrågor och jämställdhetsfrågor är viktiga. Vi jobbar i Sveriges största folkrörelse och det finns många utmaningar. Jag ser idrottsrörelsen som en familj som är viktig att hålla ihop, säger Björn Eriksson.

Publicerad 2015-04-13 kl 18:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå