Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Götze talar ut om flytten: "Jag kommer till världens bästa lag"

Mario Götze blev hånad och hatad efter flytten till Bayern München. Nu berättar han med stolthet om sin nya klubb.

- Jag kommer till världens bästa lag, säger han.

Det var bara dagar före sin semifinal i Champions League, mot Real Madrid, som Borussia Dortmund skakades av en tung nyhet. Mittfältskreatören Mario Götze såld – till bittra rivalen Bayern München.

Efter att övergången offentliggjordes har 20-åringen hållit en låg profil, men inför att han på tisdagen presenteras officiellt på Allianz Arena väljer Götze att tala fritt om sin flytt.

- Bayern München har hela paketet. En välskött organisation, en tränare och en filosofi jag tror på, det rätta perspektivet. För mig finns bara en känsla just nu: Att jag gjort rätt val. Jag kommer till världens bästa fotbollslag och ser fram emot utmaningen. Självklart lockades jag även av München som stad, säger han.

Däremot medger han att det inte var någon lätt sak att berätta för Jürgen Klopp och sina gamla lagkamrater att han hade för avsikt att lämna Dortmund.

- Självklart inte. Jag växte upp där och tillbringade nästan hela min ungdomstid i klubben. Jag har många vänner och en familj som jag nu åkt ifrån. Men nu ser jag fram emot det nya, och jag är övertygad om att det här är vad jag vill. Jag är redo för att ta nästa steg i min karriär och det kommer att ske i Bayern.

Ännu har han inte börjat träna under Pep Guardiolas ledning, men det är något han också är sugen på.

- Jag är nervös, eller det kanske är fel ord. Snarare nyfiken. Man vet inte vad som komma skall och man håller sig självklart lite i bakgrunden till en början för att observera de andra. Men anpassningsperioden ska inte ta så lång tid, jag känner ju redan hälften av spelarna från landslaget, och snart räknar jag med att känna resten också, säger Götze.

Publicerad 2013-07-02 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons