Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Grahn berättar om klubbytena: "Det har blivit lite för många"

Elva klubbar på tio år – nu jagar Tobias Grahn sin tolfte. Efter nyår kommer beslutet och den här gången ska det vara mycket väl genomtänkt.

- Det har blivit lite för många lag för min del, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter att Grahn bröt med danska Randers i oktober tog 29-åringen ett par veckors semester. Sedan började han träna med tyska Union Berlin i Bundesliga 2. Huvudsyftet där är inte att spela till sig ett kontrakt.

- Nej, jag har en del anbud och förfrågningar, men i Berlin handlar det om att hålla uppe formen. Jag vill inte komma otränad till mitt nya lag sedan.

Bakom sig har han en brokig karriär, med uppdrag i Danmark, Sverige, Portugal, Norge, Tyskland och Spanien. Att det blivit så är inte optimalt, tycker Tobias Grahn.

- Framför allt de två senaste säsongerna har varit tuffa. Jag är stor nog att erkänna att jag begått några misstag. Valt fel klubbar i fel lägen vid vissa tillfällen.

Samtidigt beror turbulensen också på de höga målsättningar och krav han har på sig själv.

- Självklart har jag aldrig flyttat bara för sakens skull. För mig har det handlat om viljan att utvecklas. Exempelvis är det svårt att tacka nej till erbjudanden från högstaligan i Spanien eller Tyskland om man spelar i en skandinavisk klubb, säger han.

Grahn pekar också på tillfälligheter som missgynnat honom. Ibland har föreningarna degraderats, ibland har de drabbats av ekonomisk kris. Då har han tvingats röra på sig, även om han egentligen trivts.

- Det är lätt att skylla allt på spelaren om det inte fungerar. Men man är faktiskt två parter i alla sådana här frågor och förhandlingar. Som sagt vet jag att jag inte alltid gjort allt rätt, men det gäller även klubbarna jag varit i, säger Grahn.

I Sverige har Ängelholm i superettan anmält intresse, skriver HD.se. Grahn vill inte kommentera vilka anbud han funderar över, men slår fast att han tänker meddela sitt beslut tidigt i januari.

- Självklart vill jag ha någonting klart snart. Men viktigt är också att jag känner förtroendet från klubb och ledning. Nu har jag spelat i många lag på olika scener, därför vill jag värdera noga innan jag bestämmer mig.

Publicerad 2009-12-19 kl 14:44
Annons
Annons
Annons