Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Groningen får ny tränare: "Han verkar bra och tydlig"

Ajax-tränaren Pieter Huistra tar över FC Groningen. På tisdagen träffade han spelartruppen.
- En rak person med tydliga idéer, säger Andreas Granqvist till fotbollskanalen.se.

Nuvarande tränaren Ron Jans, som varit i klubben åtta säsonger, tackar för sig när Eredivisie spelats färdigt i vår. Redan nu är efterträdarna klara – och det blir två före detta Groningen-spelare. Pieter Huistra, ungdomscoach i Ajax, får huvudansvar med Erwin van der Looi som assistent.

- Vi har mött dem som hastigast och det är såklart svårt att bilda sig en uppfattning. Men Pieter berättade att det här är första gången han har hand om ett a-lag, och förklarade att han förespråkar tekniskt spel med snabba passningar, säger Andreas Granqvist.

Beslutet att byta ut Ron Jans kan mycket väl få en positiv effekt på sikt, tror den svenske mittbacken.

- Jag tycker mycket om honom, men nu hade han ju bestämt sig för att inte förnya sitt kontrakt. Nya röster i omklädningsrummet kan säkert vara bra med jämna mellanrum, säger Granqvist.

Den här säsongen är en missräkning för det tidigare topplaget. Granqvists, Fredrik Stenmans och Petter Anderssons gäng ligger tolva i tabellen.

- Förklaringen är väl att vi tappat viktiga kuggar, inte minst Marcus Berg. Men på slutet har det gått bättre och vi klättrar allt mer, säger Granqvist.

I somras var han aktuell för en övergång till Bundesliga. Och de proffsdrömmarna finns fortfarande.

- Klart jag vill tillbaka till en riktigt vass liga. Jag vet att vissa lag varit och tittat på mig under hösten. Men vi har bestämt att min agent ska höra av sig om något blir riktigt konkret. Efter säsongen får man väl ta ett snack.

Publicerad 2009-12-22 kl 19:08
Annons
Annons
Annons