Guidetti stod för assist när Celtic avancerade i skotska cupen

Andra ligor och cuper

John Guidetti fick spela en dryg halvtimme i cupmatchen mot Dundee United.
Då stod 22-åringen för en assist när Celtic avancerade i skotska cupen efter 4-0.

Laget skulle redan ta ledningen efter 17 minuter när Jason Denayer gjorde matchens första mål. Dundee hängde bra med i matchen, men i inledningen av andra halvlek satte Leigh Griffiths tvåan efter 57 minuter. John Guidetti skulle senare assistera Kris Commons som punkterade matchen med drygt tio minuter kvar att spela.

På stopptid hade mittbackarna Denayer och Virgil van Dijk en fin kombination där holländaren fastställde slutresultatet till 4-0. Matchen blev stökig på slutet när både Celtic och Dundee fick rött kort inom loppet av två minuter, men det påverkade inte matchbilden i stort.

Segern gör att Celtic är klara för semifinal. Lagen möts återigen på lördag i ligan.

Publicerad 2015-03-18 kl 22:53