POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gustav Svensson hotas av poängavdrag - och måste operera knäet: "Tungt såklart"

Gustav Svensson missar resten av säsongen – och tvingas vila när Bursaspor går in i en helt avgörande slutstrid.
- Jag måste operera menisken, säger han till fotbollskanalen.se.

Förra årets succéklubb i den turkiska fotbollen har gått tyngre under 2011. I fjol vann Bursaspor ligatiteln, mer eller mindre sensationellt, och blev den blott femte föreningen att klara en sådan bedrift. Nu ligger man ”bara” trea – och hotas dessutom av poängavdrag efter en läktarskandal på lördagen mot Besiktas.

- Vad vi fått höra var det våra egna fans som drabbade samman med polisen. Det var en sådan laddning och rivalitet inför matchen, att det tyvärr gick överstyr för vissa. Kalabalik helt enkelt, säger Gustav Svensson till fotbollskanalen.se.

Hur upplevde ni spelare det som hände?
– Vi hann aldrig se något. Vi var på väg mot arenan, men fick besked om att vi skulle vända och åka därifrån. Matchen ställdes in.

Den omedelbara konsekvensen av turbulensen blir att Bursaspor tilldöms en förlust med 3-0, men risken finns att förbundet slår till med ett ännu kraftigare straff. Vilket i så fall helt kan avgöra om laget når Europaspel efter sommaren.

- Vi ligger på samma poäng som fyran nu, och har två matcher kvar. I nuläget har vi den sista direktplatsen till Europa League, medan fyran får kvala. Så det var en jäkligt viktigt match för oss, säger Svensson.

Själv får han dock inte vara del av den rafflande epilogen. På en träning under förra veckan vred mittfältaren till knäet så pass att menisken tog rejält med stryk. Nu väntar en operation hemma i Sverige.

- Jag flyger hem i kväll. Det känns såklart tungt. Vi försökte med sprutor och allt annat vi kunde komma på, men det blev inte bättre, så ett ingrepp var enda utvägen, säger Svensson.

Har menisken gått av helt?
- Nej, den har ”flärpat till sig” kan man säga. Det är en liten bit som är trasig och som ska fixas. Ingen jättestor grej, men det innebär att jag blir borta tre, fyra veckor. Så säsongen är över för min del. Nu blir det till att vila upp sig i Göteborg och ladda inför nästa seriestart.

Publicerad 2011-05-08 kl 18:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå