Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hallenius glädjebesked - äntligen målskytt i Schweiz: "Känns riktigt skönt"

Äntligen lossnar det för Linus Hallenius.

Efter flera skador och en akut blindtarmsoperation – på söndagen kom första målet i Schweiz.

- Skönt att vara på gång, säger svensken till fotbollskanalen.se.

Det var i juli som den 24-årige anfallaren valde att lämna italienska Genoa där han genomgående fått sparsamt med speltid, och blivit utlånad i omgångar, sedan flytten från Hammarby 2010. Ett tag övervägde Hallenius att återvända till Sverige, men till sist bestämde han sig för att skriva på för FC Aarau i den schweiziska högstaligan.

Inte heller där har han riktigt fått in kontinuiteten hittills. Spelmässigt har det visserlgen gått bra för honom, men till följd av skador har Hallenius ändå inte kunnat etablera sig i startelvan.

Först drabbades han av en akut blindtarmsoperation, och sedan var det en ljumske som spökade.

- I samband med att jag blev inlagd på sjukhuset för det där med blindtarmen missade jag tre matcher på raken. Det var lite segt. Och när jag sedan blivit frisk och hade startat två veckor på rad kom landslagsuppehållet nu senast. Plus ljumskproblemen. Så det har verkligen gått lite upp och ned, kan man väl sammanfatta det som, säger Hallenius till fotbollskanalen.se.

Vad beror det på, tror du?

- Det främsta skälet är väl att jag har två säsonger bakom mig där jag inte fått särskilt mycket speltid alls. Då behöver jag bygga upp mig ordentligt för att pricka formen, men nu känns det verkligen som att allt är på väg åt rätt håll.

I söndagens möte med Zürich kom belöningen för forwardens slit. Hallenius hoppade in med 25 minuter kvar, vid ställningen 3-0, och var genast delaktig i Aaraus offensiva initiativ.

- Först slog jag en assist efter bara några minuter, och sedan sköt jag själv 5-1 som blev slutresultatet, säger han.

Kan du berätta om målet?

- Det blev ju ganska mycket ytor på slutet när motståndarna ville satsa framåt, och det passade mig perfekt. Jag stack i djupled och fick en bra boll. Sedan var det bara att dra till med vänstern på ett tillslag. Ganska distinkt i bortre hörnet.

Det måste kännas skönt?

- Absolut, nu hoppas jag kunna bygga vidare på det här och ta ytterligare några steg framöver. Vi har tre matcher som ligger väldigt tätt den kommande veckan så möjligheterna att jag får fler chanser finns definitivt där. Då gäller det att fortsätta på samma spår som idag.

Hur vass är den schweiziska ligan?

- Den håller hög klass, absolut. I och med att det bara är tio klubbar i serien möter man bra lag varje vecka, nästan utan undantag. Vi har Young Boys och Grasshopper som är starka, och så Basel som ju faktiskt slog Chelsea i Champions League. Vi ligger i mitten och det är väldigt jämnt. Lausanne är det enda laget som halkat efter lite grand med sina fyra poäng. Men det är absolut en bra miljö här.

Publicerad 2013-10-20 kl 21:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons