Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby drar Besiktas till skiljedomstol: "Vi vill ha runt en halv miljon"

Andra ligor och cuper

Hammarby drar Besiktas till Idrottens skiljedomstol.
Anledningen?
- Vi vill ha runt en halv miljon för våra affärer kring Erkan Zengin, säger vd:n Henrik Kindlund.

I juni 2009 bekräftade Hammarby att man sålt Erkan Zengin till turkiska Besiktas, där mittfältaren hade varit på lån i fem månader. Nu har det gått tre och ett halvt år sedan affären och Hammarby anser att man ännu inte fått fullt betalt för sin förra spelare. Därför drar Bajen Besiktas till Idrottens skiljedomstol, Cas.

- Det gäller våra affärer med Besiktas kring Erkan Zengin. Vi upplever att de inte har fullföljt avtalet, men Besiktas tycker det. Därför var det en förhandling i Cas, i Schweiz i går, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

- Merparten av pengarna har de betalat. Det handlar om en mindre del av affären. Det är en tillräckligt stor summa för att vi ska bråka om det. Men jag vill inte säga exakt hur mycket det är.

ANNONS

Kan du säga i runda slängar?

- Ja men säg att det kanske är någonstans runt en halv miljon. Det är klart att vi vill ha pengarna och vi upplever att det är ett klockrent case. Avtalet är tydligt och Besiktas har inte uppfyllt det. Det kommer dröja ett tag innan det kommer ett beslut från Cas. Vi har en positiv känsla att vi kommer vinna det hela.

Vad händer nu?

- Det har varit en vanlig domstolsförhandling. Vi har lagt fram vår syn på det och sedan har Besiktas varit där och lagt fram sin syn. Sedan är det en domare som tar ett beslut utifrån det här och utifrån Cas reglemente. Cas är ju schweizisk lagstiftning och med de här aspekterna som vi tvistar om så liknar svensk och schweizisk lagstiftning varandra väldigt mycket. Det gör att vi tror att det här kommer att gå vår väg.
Publicerad 2012-12-06 kl 12:14
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto