Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hammarby drar Besiktas till skiljedomstol: "Vi vill ha runt en halv miljon"

Hammarby drar Besiktas till Idrottens skiljedomstol.
Anledningen?
- Vi vill ha runt en halv miljon för våra affärer kring Erkan Zengin, säger vd:n Henrik Kindlund.

I juni 2009 bekräftade Hammarby att man sålt Erkan Zengin till turkiska Besiktas, där mittfältaren hade varit på lån i fem månader. Nu har det gått tre och ett halvt år sedan affären och Hammarby anser att man ännu inte fått fullt betalt för sin förra spelare. Därför drar Bajen Besiktas till Idrottens skiljedomstol, Cas.

- Det gäller våra affärer med Besiktas kring Erkan Zengin. Vi upplever att de inte har fullföljt avtalet, men Besiktas tycker det. Därför var det en förhandling i Cas, i Schweiz i går, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

- Merparten av pengarna har de betalat. Det handlar om en mindre del av affären. Det är en tillräckligt stor summa för att vi ska bråka om det. Men jag vill inte säga exakt hur mycket det är.

Kan du säga i runda slängar?

- Ja men säg att det kanske är någonstans runt en halv miljon. Det är klart att vi vill ha pengarna och vi upplever att det är ett klockrent case. Avtalet är tydligt och Besiktas har inte uppfyllt det. Det kommer dröja ett tag innan det kommer ett beslut från Cas. Vi har en positiv känsla att vi kommer vinna det hela.

Vad händer nu?

- Det har varit en vanlig domstolsförhandling. Vi har lagt fram vår syn på det och sedan har Besiktas varit där och lagt fram sin syn. Sedan är det en domare som tar ett beslut utifrån det här och utifrån Cas reglemente. Cas är ju schweizisk lagstiftning och med de här aspekterna som vi tvistar om så liknar svensk och schweizisk lagstiftning varandra väldigt mycket. Det gör att vi tror att det här kommer att gå vår väg.

Publicerad 2012-12-06 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons