Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Harbuzi osams med tränaren - vill lämna sin turkiska klubb

Andra ligor och cuper

Labinot Harbuzi vill lämna sin turkiska klubb.
Efter skadeproblem och tjafs med en av lagets tränare.
– Han gillar inte mig som person, säger Harbuzi till fotbollskanalen.se.

Den här säsongen har varit turbulent för den gamle MFF-mittfältaren. Inte nog med att hans Genclerbirligi riskerar nedflyttning, för egen del har 24-åringen (25 på måndag) haft två långa uppehåll. Först var det fotleden som behövde opereras, och i höstas drabbades han av knäproblem som höll honom utanför planen i flertalet veckor.

- Men sportsligt är jag ändå nöjd med vad jag presterat i de matcher jag kunnat vara med. Då har jag visat att jag fortfarande är en bra fotbollsspelare, säger Harbuzi till fotbollskanalen.

Däremot berättar han att rädslan för att åka ur serien blivit till en negativ energi som spridit sig på vissa håll inom föreningen. När Genclerbirligis förre manager fick sparken kom en ny stab in, och redan från början märktes att den assisterande tränaren inte klaffade med Harbuzi.

ANNONS

- Det har varit lite kärvt mellan mig och honom. Han har en annan ledarstil än vad man är van vid från Sverige. Man förväntas göra precis som han vill, oavsett om det är rätt eller fel, och jag är inte den sortens person. För mig har det alltid så att jag sagt min åsikt och det accepterar han inte, säger Harbuzi.

Enligt honom har en liknande kulturkrock uppstått med de flesta utlänningarna i Genclerbirligi. Medan de turkiska spelarna är mer tillbakadragna brukar truppen i övrigt ha en mer ifrågasättande hållning, som inte alltid faller i god jord.

- Nu låter det som att det här är världens grej, men det är inte så farligt egentligen. Den här assisterande tränaren vill utöva lite makt, och tycker att man ska lyssna på folk som är äldre. Men i grund och botten tror jag att mycket handlar om att hela laget krisar en aning med tabelläget och så, säger Harbuzi.

ANNONS

Med tanke på att bara sju omgångar återstår av serien vill styrelsen och presidenten lägga alla meningsskiljaktigheter ”på is”. Nu gäller det att kraftsamla och rädda kontraktet för 14:e-placerade Genclerbirligi. Labinot Harbuzi tror att den prekära situationen kan förklaras med alla nya värvningar som genomförs så fort en ny övergångsperiod öppnar.

- I somras kom det hit åtta nya spelare och i januari sex stycken. Det drabbar oss faktiskt en hel del, vi får inte ihop ett spelande lag, och jag är lite emot den policyn, säger Harbuzi.

Du vill ha mer kontinuitet?
- Ja, det är klart, det behöver man ju. Kolla på Malmö till exempel. Hos dem sitter spelidén i ryggmärgen, alla vet precis vad de ska göra och det stärker dem. Hos oss är man lite försiktig med löpningar och passningar. Man vet inte hur de andra på planen fungerar i samma utsträckning.

ANNONS

Redan ifjol deklarerade Labinot Harbuzi att han ser sig om efter en ny utmaning. Han påpekar tydligt att det inte har med några schismer att göra, bara en önskan om att komma till en högre nivå i karriären. Vid sidan av ett tidigare känt intresse från Galatasaray uppger han att det dessutom kan finnas öppningar i den italienska ligan.

- Jag har pratat med ledningen och förvarnat. Det ser ändå positivt ut med en flytt. De svänger lite grann, och ena dagen kan de säga att ”ja, självklart ska vi släppa dig”, för att nästa gång vara mer avvaktande. Men jag är hoppfull om att vi hittar en lösning till sommaren, säger Harbuzi.

Vilken sorts lag vill du komma till?
- Om jag ska lämna ska det vara ett steg uppåt. Antingen till en toppklubb i Turkiet eller någon annan europeisk liga. Det är lite tidigt ännu, men i slutändan får man väga ihop det fotbollsmässiga med ekonomiska och sociala bitar innan man fattar sitt beslut.

ANNONS
Publicerad 2011-04-03 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto