Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Heerenveen följer Robin Söder: "Han är mycket intressant"

IFK Göteborgs supertalang Robin Söder är står högt på önskelistan hos många europeiska klubbar. En av dem är holländska Heerenveen.
- Han är en mycket intressant spelare som vi har följt under en längre tid, säger Bert Pijffers, Heerenveens scouting manager till fotbollskanalen.se.

Holländska Heerenveen har minst sagt goda erfarenheter av att värva från allsvenskan. Afonso Alves, Marcus Allbäck och Petter Hansson är några exempel på spelare som blivit stora publikfavoriter på Abe Lenstra Stadium.

För närvarande finns både Viktor Elm och Patrik Ingelsten i klubben, och nu är siktet inställt på nästa svenska fynd.
- Vi upptäckte Robin Söder för flera år sen på en ungdomsturnering i Halmstad. Han har exceptionella kvalitéer och hans genombrott i allsvenskan var ingen överraskning för oss. Men vi vet att det är många andra klubbar som också är intresserade.

17-årige Robin Söder utsågs till årets nykomling i svensk fotboll ifjol. Han gjorde 5 mål i allsvenskan, ett mål i Champions League-kvalet och fick också debutera i U21-landslaget.

Men enligt Bert Piffers är han inte tillräckligt bra för ett proffskontrakt:
- Just nu tar han inte en plats i vårt A-lag och då är det bättre att han utvecklas något år till i Göteborg, avslutar Pijffers.

Publicerad 2009-02-20 kl 13:41