Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Henke Larsson blir assisterande tränare i division två: Fungerar perfekt

Andra ligor och cuper

Som en del i sin tränarutbildninge behöver Henrik Larsson en klubb. Han blir nu assisterande tränare i division två-klubben Högaborg.
- Jag får vara ett bollplank. Jag har ju en hyfsad spelarkarriär som jag har lite erfarenheter från, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Henrik Larsson

Henrik Larsson pluggar just nu tränarutbildningen och för att genomföra den behövs ett lag för att kunna utföra de uppgifter som finns i utbildningen. Han har nu valt att kliva in som assisterande tränare i Högaborg.
- Jag pratade med Kenneth Karlsson som är tränare tillsammans med Pierre (Schliker) i Högaborg och frågade om jag fick göra det där. När det visade sig att det var helt okej att gå in i en assisterande roll till de två så kände jag att det var en bra grej att göra. Det fungerar perfekt. Jag ska vara med vid fyra matcher och 15 träningar sen får vi se vad som händer efter det, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Spontant kan man se det som en ganska låg nivå för dig, varför valde du just Högaborg?
- Det är praktiskt att ta det nära hemma. Det är inte långt hemmifrån, det tar bara tio minuter, kanske en kvart ner till Harlyckan (hemmaplanen) och sen är både Kenneth och Pierre folk som jag känner sedan innan, säger han.

I klubben spelar bland annat din son, Jordan. Hur kommer det att fungera?
- Det blir inte mitt ansvar. Pierre och Kenneth bestämmer och jag får mer vara ett bollplank. Jag har ju en hyfsad spelarkarriär som jag har lite erfarenheter från och sen har jag varit tränare i tre år i superettan. Men det är Kenneth och Pierre som tar beslut och jag ska inte jobba med sonen eftersom det skulle kunna vara känsligt.

Utbildningen är klar i december och Larsson tror inte att han kommer att ta något jobb innan dess.

ANNONS
- Nej, jag har Advanced (tränarlicens) men ska jag kalla mig huvudtränare så ska jag ha Pro Level. Det är det som gäller.
Publicerad 2013-03-22 kl 12:33
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto