POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Holmén om turkiska kaoset: "Får bli lediga helger med familjen"

Samuel Holmén var precis klar med försäsongen. Trodde han.
Skandalen i Turkiet tvingar honom till ofrivillig vila.
- Får bli ett par weekendresor med familjen, säger 26-åringen till fotbollskanalen.se.

En stor utredning om misstänkt uppgjorda matcher skakar landets ligasystem. Flera framträdande maktpersoner, däribland Fenerbahces ordförande Aziz Yildirim, har dragits in i härvan – och seriestarten sköts upp med en månad i måndags.

Nu får Samuel Holmén och hans Istanbul BB lägga om hela planeringen.

- Ja, vi trodde ju att det vankades premiär om ett par veckor, men nu har de bestämt att allt drar igång 9 september i stället. Man har såklart blandade känslor inför det. Visst vill man spela, men samtidigt förstår man ju att det här är någonting som förbundet och myndigheterna måste gå till botten med. Så allvarliga är ändå anklagelserna, säger Holmén.

Han betonar också att ingen blivit dömd, och att det därför inte passar sig med några förhastade slutsatser. Att lämna Turkiet för ett annat fotbollsland har den förre elfsborgaren inte funderat på.

- Nej, det kan jag inte säga. Stämmer anklagelserna är det naturligtvis väldigt, väldigt illa. Men jag förbereder mig som vanligt, och för vår del ser det bra ut trots det som händer runtomkring. Vi har gjort några riktigt bra nyförvärv och jag utvecklas mycket. Det blir ett roligt år, hoppas jag.

Hur fyller ni ut den extra ledigheten under sommaren?
- Med väldigt mycket träningsmatcher. Vi pratade först om att ta en extra semestervecka. Men sedan kom vi fram till att uppladdningen fram till nu hade varit lite meningslös i så fall. Klubben har bestämt att ge oss lite lediga helger framöver i stället, så att man får åka på weekendresor med familjen eller vad man nu har lust med, säger Holmén.

När det gäller Istanbuls målsättning tror Holmén att man kan överträffa prestationen från i fjol. Då tog sig laget till cupfinal, men på bekostnad av att man tappade mark i ligan och dalade under våren. Med mer bredd i truppen ska det gå att klara av båda turneringarna.

På det personliga planet kämpar mittfältaren främst om en återkomst i landslaget, som han inte varit med i sedan de allra första samlingarna under Erik Hamrén.

- Jag har inte hört något, tyvärr. Som sagt gick det väldigt bra för mig under 2010, och jag är en avsevärt bättre spelare än när jag lämnade Bröndby. Därför hoppas jag ju att de kommer och tittar, och att man är med i diskussionerna framöver. Har man spelat för Sverige tidigare och vet hur kul det är vill man ju tillbaka, säger Holmén.

Hittills har varken Hamrén eller Marcus Allbäck sett dig i klubblaget?
- Nej, det är i så fall om de smygit sig till arenan utan att berätta något. Jag har i alla fall inte hört något.

Publicerad 2011-07-27 kl 21:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå