Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Indiska superligan växer – Fler stornamn på väg

Andra ligor och cuper

I Indien förbereder man sig just nu inför det största som har hänt i landets moderna fotbollshistoria.

För att väcka upp intresset för den inhemska fotbollen ska det spelas en superliga under två månader, och flera tidigare storspelare – inklusive Fredrik Ljungberg – är spelklara.

Foto: Scanpix

Några unga fotbollsfans i Indien.

Den 12:e oktober sätter indiska Super League igång, en liga som är tänkt att komplettera det vanliga ligaspelet för att öka fotbollsintresset i landet. Ligaspelet håller på i drygt två månaders tid, och innehåller därför endast åtta klubbar.

Just nu pågår Silly Season-säsongen för fullt. Den inhemska draften blev avklarad för två veckor sedan, där de 84 bästa indiska fotbollsspelarna fick sina klubbar valda, enligt Times of India. I mitten av augusti sätter draften för utländska spelare igång, men klubbarna får också värva egna spelare, och de har tagit tillvara på den möjligheten.

I varje trupp finns det plats för en marquee-spelare som går utanför lönetaket och får tjäna vad som helst, och sju övriga utländska spelare. Tre av åtta klubbars marquee-spelare är redan klara: Joan Capdevila, David Trezeguet, och den tidigare Liverpoolspelaren Luis García.

ANNONS

Luis García hamnade i Atlético de Kolkata, som samarbetar med Atlético de Madrid. Huvudtränaren är Antonio López Habas och klubben har även signerat upp den tidigare Real Madrid-spelaren Borja tillsammans med Ofentse Nato från Botswana och Fikru Teferra från Etiopien.

Pune City FC drivs av Fiorentina, och tränas av Franco Colomba. Deras stjärnspelare är David Trezeguet, och de har redan signerat upp fyra av sina övriga sju utländska platser med den italienska uppsättningen Bruno Cirillo, Emanuele Belardi, Daniele Magliocchetti, och Davide Colomba.

Förutom de ovan nämnda elva utländska spelarna har även den forna engelska landslagsmålvakten David James och danskduon Morten Skoubo och Mads Junker hittat klubbar under mästerskapet.

I draften kommer spelare som Fredrik Ljungberg, Robert Pirès, Mikaël Silvestre, och James Keene att finnas med bland de 49 olika valalternativen. Enligt IBN Live ska det också ha signerats upp ett antal namn från Brasilien och Colombia. Även namn som Dwight Yorke, Alessandro Del Piero, och Hernán Crespo har uttryckt ett intresse av att spela, men det är ännu oklart om de räknas in i potten med 49 utländska draftval.
ANNONS
Publicerad 2014-08-05 kl 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto