Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ingelsten fick debutera: "Nu kan det bara bli bättre"

Efter skadeproblem i början av sin Heerenveen-karriär fick Patrik Ingelsten äntligen debutera för sin nya klubb på lördagen.
- Det är skönt att vara med igen, säger anfallaren till fotbollskanalen.se.

Precis som Viktor Elm flyttade Patrik Ingelsten till Holland och Heerenveen inför omstarten av den holländska ligan.

Medan Viktor Elm har hunnit med att ta en startplats och dessutom göra mål har Patrik Ingelsten dragits med skador som hållit honom utanför laget och som hindrat honom från att träna.

Men när Heerenveen på lördagen mötte Roda fick Ingelsten äntligen debutera för sin nya klubb i 2-0-vinsten på hemmaplan.
- Det är skönt att ha debuterat nu med tanke på hur det har sett ut de senaste veckorna. Så det är skönt att vara med igen och få hoppa in, säger Ingelsten som kom in med tretton minuter kvar av matchen.

Han känner dock att han inte är riktigt återställd efter sin vristskada.
- Vristen är inte hundraprocentig. Jag tejpade den så det hämmade mig inte speciellt mycket. Men jag har kört på ganska hårt de tre senaste dagarna så man var ju inte riktigt fit i kroppen. Men nu är man på gång i alla fall och har debuterat så nu kan det bara bli bättre, säger anfallaren.

När tror du att du kan vara tillbaka i full form?
- Svårt att säga. Jag har ju egentligen inte spelat fotboll sedan sista matchen mot HBK i allsvenskan. Sen när jag väl kom tillbaka så fick jag inflammation i stortån, sedan gjorde jag två träningar innan jag stukade foten så jag har inte spelat på två månader. Så det får ta den tid det tar.

Vad känner du att du har tappat mest under skadefrånvaron?
- Konditionsmässigt är det klar man har tappat men den är okej. Men det är den där timingen, att komma rätt i positionerna och bolltouchen man saknar. Sen är det nytt lag där vi måste lära känna varandra. Hade det varit i Kalmar hade det varit lättare att komma tillbaka efter två månader. Vi får se hur det går, säger Ingelsten.

Publicerad 2009-01-25 kl 00:57
Annons
Annons
Annons