Ingelsten nätade för Heerenveen

Andra ligor och cuper

Tre svenskar startade i Eredivisie. Men det var en fjärde som blev målskytt.

Tre svenskar startade i den holländska ligan i dag. Viktor Elm för Heerenveen mot Sparta Rotterdam, George Mourad för Willem II hemma mot Twente, och Lasse Nilsson i Vittesses hemmamatch mot NAC Breda.

Men det var Patrik Ingelsten, som började på bänken i Heerenveen, som gjorde mål. Den förre Kalmaranfallaren byttes in efter en timme och drygt tio minuter senare tryckte han in 2-0 för hemmalaget.

Tre minuter senare utökade Beerens till 3-0 och punkterade matchen. I slutet gjorde Sparta ett reduceringsmål men hemmalaget kontrade med att göra två till och fastställde slutresultatet till 5-1. Viktor Elm spelade hela matchen på Heerenveens mittfält.

För de andra svenskarna gick det sämre. Lasse Nilsson byttes ut i den 68:e minuten, när Vittesse redan låg under med slutresultatet 0-3 hemma mot Breda.

George Mourad fick visserligen 90 minuters förtroende från tränaren, men han tog inte chansen. Inga mål från Mourad, och inte heller från hans lagkamrater, för matchen slutade med en 0-2-förlust hemma mot Twente.

Publicerad 2009-03-14 kl 21:40