Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Israels oväntade diss mot Brasilien: "7-1 är oproportionerligt"

Foto: Scanpix

Bild från förstörelsen i Gaza och infälld: David Luiz efter 7-1-förlusten.

Brasilien kallade Israels krigsföring i Gaza för "oproportionerlig".

Då svarar landet med en oväntad fotbollsdiss.

– När en fotbollsmatch slutar 7-1, då är det oproportionerligt, säger det israeliska utrikesdepartementets talesperson, Yigal Palmor.

Konflikten i Gaza rasar vidare. Omkring 1000 palestinier har dött än så länge och flera länder har fördömt Israels hårda krigsföring, senast Brasilien.

I torsdags gick utrikesdepartementet ut och sade sin sak i frågan: "Vi fördömer starkt det oproportionerliga våld som Israel använder i Gaza-remsan". Brasilien drog tillbaka sin ambassadör i Tel Aviv och Israels svar lät inte vänta på sig.

Efter att den israeliska generalkonsulen gått ut med en någorlunda välkammad replik steg utrikesdepartementets talesman in i debatten och jämförde, mycket oväntat, med Brasiliens största förudmjukelse i nationalsporten: 7-1-förnedringen mot Tyskland i VM.

– Israels (militära) svar är fullständigt proportionerligt och överensstämmande med internationell rätt. Det här är inte fotboll. I fotboll tänker man att det är proportionerligt när en match slutar oavgjort. Men när en fotbollsmatch slutar 7-1, då är det oproportionerligt. Tyvärr är det inte så i det verkliga livet eller i internationell rätt, säger han till O Globo, enligt Washington Post.

Utspelet har väckt uppståndelse och många har reagerat i sociala medier över jämförelsen mellan fotboll och konflikten mellan Israel och Palestina.

Publicerad 2014-07-26 kl 16:26
Annons
Annons
Annons