Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Johan Andersson knäopereras: ”Kan vara borta i allt från ett år till en månad”

För Stabaeks succésvensk Johan Andersson är det nu klart för operation av hans smärtande knä.
- Det blir spännande med operationen att när jag vaknar upp efteråt så kan jag vara borta allt från en månad till ett år, säger han till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se har tidigare kunnat berätta att Johan Andersson som gjort stor succé som mittfältare i Stabaek har ett krånglande knä som gjorde att den kommande säsongen var i fara.

Nu har han en operationstid inbokad och hoppas på goda nyheter när läkarna öppnar hans knä.
- Jag har operationstid den femte februari hos Leif Svärd (välkänd idrottsläkare reds.anm.) i Göteborg, säger Andersson.
- Vi går in i knäet och kollar sedan får Leif Svärd med sin rutin avgöra vad som ska göras där inne, fortsätter han.

Det finns ett par olika tänkbara scenarios för den målfarlige mittfältaren. Skräckscenariot är att Johan Andersson har så stora förändringar i brosket i knäet så att det måste åtgärdas, något som skulle kunna innebära upp till ett års konvalescens.
- Tycker Leif Svärd att det ser för illa ut så kommer han att ta det, men jag tror och hoppas att det inte är så, säger han.

Vilka är de andra alternativen?
- Att man lägger knäskålen till rätta, då blir jag bara borta i ungefär en månad. Vill man vara helt säker på att knäskålen lägger sig rätt så syr man på insidan så att musklerna lägger sig lite tightare. Då tar det ungefär två månader innan jag kommer tillbaka.

Trots att det riskerar att bli en lång rehabiliteringsperiod verkar Johan Andersson försöka se så ljust på tillvaron som möjligt.
- Det blir spännande med operationen att när jag vaknar upp efteråt så kan jag vara borta allt från en månad till ett år, säger han.

Publicerad 2009-01-23 kl 19:53
Annons
Annons
Annons