Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jonathan Richter väckt ur koman efter blixtnedslaget

12å

Det har gått nio dagar sedan Jonathan Richter, 24, träffades av blixten.
Nu har FC Nordsjällands mittfältare väckts ur sin konstgjorda koma.

Händelsen berörde en hel fotbollsvärld. Under en reservlagsmatch mot Hvidovre slog blixten ned i Nordsjällands Jonathan Richter. Han drabbades av hjärtstillestånd och försattes i konstgjord koma på sjukhuset i Hvidovre. Kroppstemperaturen kyldes ner till 34 grader för att undvika ytterligare komplikationer.

Enligt den första prognosen skulle Jonathan Richter kunna väckas efter två, tre dagar. Det tog nio. Under onsdagen var 24-åringens tillstånd så stabilt att läkarna tog beslutet att stänga av respiratorn.

- Vi stoppar injiceringen av sömnmedel i dag, och tidigast i morgon kan vi utvärdera om hjärnfunktionen påverkats av blixtnedslaget, säger överläkaren Peder Carl på intensivavdelningen vid Hvidovre sjukhus.

ANNONS

Han förklarar att spelaren hade tur som överlevde.

- Det är ytterst sällan som vi behandlar en patient med sådana här skador. I normala fall dör en människa direkt när blixten går genom kroppen som i det här fallet. Jonathan Richter fick hjärtstillestånd, men återupplivades av en snabb insats från en medspelare.

Spelaren var Hvidovres Jesper Skak Nielsen som tillämpade mun-mot-mun-metoden och hjärtmassage i väntan på ambulansen. Det räddade Jonathan Richters liv.

Publicerad 2009-07-29 kl 14:19
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto