Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Jönsson ger Wolfsburg ny chans: "Annan situation om vi haft samma tränare""

Foto: Patric Söderström, Scanpix

Rasmus Jönsson

Ny tränare, då ser Rasmus Jönsson ljusare på framtiden.

– Hade vi haft samma tränare nu hade situationen varit en annan, säger han till fotbollskanalen.se.

I augusti 2011 handplockade Wolfsburgs tränare, Felix Magath, Rasmus Jönsson till klubben. Ett och ett halvt år senare har Jönsson bara spelat en handfull matcher och Magath, samt dennes efterträdare, Lorenz-Günther Köstner, har båda fått lämna klubben.

Det är en av anledningarna till varför Jönsson vill göra en ny satsning för att ta en ordinarie tröja i Wolfsburg.

– Man kan inte gå så länge utan speltid och jag känner väl att det börjar närma sig en gräns. Men nu har vi precis fått en ny tränare. Hade vi haft samma tränare hade situationen varit en annan, säger Jönsson till fotbollskanalen.se.

Wolfsburg hade sin första träning med den nye tränaren, Dieter Hecking, på fredagen. Om det skulle vara så att Jönsson inte verkar få chansen där kan en flytt till tyska Köln vara aktuellt.

– Jag vet inte så mycket mer än vad som skrivits i tidningarna, men Köln är intresserade. Några andra klubbar har inte hört av sig vad jag vet, säger Jönsson.

Skulle du kunna tänka dig att återvända till Helsingborg på lån?

– Just för tillfället är det inte aktuellt. Jag känner att jag har mer att ge. När jag gick till Wolfsburg hoppade jag över ett antal steg och ett antal ligor, så de går före, säger Jönsson.

Med facit i hand, ångrar du att du hoppade över ett antal steg istället för att ta ett mindre kliv och få speltid?

– Absolut inte faktiskt. Trots att jag inte fått så mycket speltid känner jag att jag har utvecklats mycket och mognat som person. Den här tiden kommer jag att ha nytta av under hela min karriär, säger Jönsson.

Efter att ha kommit in snabbt i laget och tidigt fått spela matcher blev det successivt allt mindre matcher för Jönsson. Något som till stor del berodde på att steget från allsvenskan var så pass stort.

– Det sägs att det tar ett år att komma in i det, nivån och den tyska mentaliteten och så. De är hårdare och tuffare på träningarna. Lite mer "rakt på" än i Sverige. Nu under hösten kände jag att jag var i form och mycket bättre. Varför jag inte fick spela då vet jag inte, det är svårt att svara på, säger Jönsson.

Publicerad 2013-01-04 kl 20:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons