Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Kallade domare för efterbliven i blogginlägg - stängs av fem matcher

Förre IFK Göteborg-spelaren Daniel Johansson kallade en domare för "1,49 och efterbliven” på sin blogg.
Nu får han ett unikt straff.
- Helt horribelt, säger Sollefteås skyttekung till Sportbladet.

Svenska fotbollförbundet stänger av Sollefteås skyttekung Daniel Johansson i fem matcher för ett inlägg som han skrivit på sin blogg. Det var efter en match i maj som Johansson skrev ett inlägg med rubriken: ”1.49 och efterbliven!!!!”, där han skrev bland annat följande ord om domarens insats:

”Att det samma dag som våran match mot Ersboda, fanns en artikel i Aftonbladet om att domare som begår grova missar ska kunna bli avstängda verkade inte bekomma denna underbegåvade figur, hade så varit fallet så hade han inte bara blivit avstäng utan förmodligen oxå utvisad från både planen och kanske även från landet för all framtid. Det gick så jävla långt att jag la hans registrerings nummer på minne när jag såg han kliva in i sin bil efter matchen, och gud vet vad som skulle kunna hända om jag inte hade varit en så snäll kille:)”

Det här utspelet fick förbundet att agera och aldrig tidigare har någon spelare straffats för ett inlägg på en privat blogg. Och så här låter det ur Disciplinnämndens beslut:

”[…]det framgår att spelaren med uppsåt därtill i bloggen förolämpat domaren. Att inlägget kan uppfattas av någon som präglat av en humoristisk ton innebär enligt Disciplinnämnden inte att omständigheterna kring beteendet kan betraktas som förmildrande.”

Bloggaren och skyttekungen Daniel Johansson, 32, är inte alls förstående till förbundets avstängning och klubben tänker överklaga.

– Jag kan knappt förstå det. Jag tror fortfarande att det är ett skämt och det är det märkligaste beslut jag någonsin varit med om. Hur kan jag bli bestraffad för något jag skriver på fritiden? Det är helt horribelt att ge mig fem matchers avstängning, säger Johansson till Sportbladet.

Johansson har gjort nio mål på 14 matcher för serieledaren i division 2 Norrland.

Publicerad 2010-08-12 kl 23:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons