Källström straffixare åt Lyon - slog Lille med 3-1

1-0 2' Lopez
2-0 41' Gourcuff
2-1 52' Sow
3-1 56' Lopez (str)

Lyon vann mot Lille och Kim Källström stod i händelsernas centrum. Tack vare en "smart" närkamp fixade svensken straff och 3-1 åt hemmalaget en kvart in i andra halvlek.

Redan efter två minuter öppnade Lisandro Lopez målskyttet för Lyon. Sedan ökade stjärnvärvningen Yoann Gourcuff på innan Sow reducerade efter paus. I ett läge när matchen stod och vägde var det så dags för Källström att träda fram. När mittfältaren egentligen var ur vinkel såg han till att "söka" närkamp med en motspelare i straffområdet. Denne hamnade rakt i kollisionskurs och när Källström petade fram bollen, var fällningen oundviklig.

Domaren blåste straff, som Lisandro Lopez förvaltade med sitt andra mål för kvällen. Trots att Lille pressade på för en reducering kunde Lyon hålla undan matchen ut. Källström spelade 90 minuter och svarade för en bra insats rakt igenom.

Matchens snyggaste mål gjorde Lilles Moussa Sow när han mycket akrobatiskt fick perfekt träff på en cykelspark.

Publicerad 2010-10-18 kl 00:05