Källström varnad, utbytt och besegrad i Ryssland

Andra ligor och cuper

Kim Källströms Spartak Moskva förlorade bortamatchen mot serieledande Anzhi Makhachkala med 2-1.
Detta trots ledning i halvtid.

Kim Källströms Spartak Moskva har det motigt. Mot Anzhi tog man ledningen i den 35:e minuten genom Diniyar Bilyaletdinov men precis efter paus blev Kombarov utvisad för bortalaget Anzhi kvitterade med 25 minuter kvar genom Traore. Segermålet för Anzhi kom i den tredje övertidsminuten genom ett självmål av Insaurralde .

Kim Källström blev utbytt i den 74:e minuten och han dess förinnan bli varnad strax före halvtid.
Det var inte samma klang och jubelföreställning för Källström som i andra halvlek mot Tyskland.
Dock har han en säker startplats på mittfältet. Säker kan man däremot inte kalla Unai Emerys ställning som tränare i Spartak.

Efter förra omgångens förlust mot CSKA var kritiken hård mot Emery och den lär inte minskat efter lördagens match. Även om Anzhi är svårslaget och att Spartak fick en man utvisad så måste vinsterna komma för att kritiken ska tystna. Nu är man redan så långt efter i ligan att man nog kan glömma seriesegern och efter förlusten mot Celtic i Champions League ser det svårt ut att nå andraplatsen i gruppen och därmed vidare spel.

I dag har Rasmus Elms och Pontus Wernbloms CSKA chans att med sitt CSKA haka på Anzhi i toppen.

Publicerad 2012-10-21 kl 11:09