Kalmar till final i Svenska Cupen efter stor dramatik

Andra ligor och cuper

Efter full tid stod det 0-0 mellan Hammarby och Kalmar i Cupens semi. Men inhoppande Dauda blev matchhjälte med enda målet i andra förlängningskvarten.
- Det var ett viktigt mål, säger Dauda.

Hammarby ägde första halvlek utan att komma till några riktigt giftiga lägen. Kalmar låg lågt med hela laget och gjorde det svårt för Hammarby samtidigt som ett tungt regn piskade ner över Söderstadion. Charlie Davies var närmast mål när han vände bort en försvarare och sköt, men ett Kalmarben kom emellan.

I andra halvlek flyttade Kalmar fram positionerna. Hammarby hade en nästan osannolik tur när ordinarie tid led mot sitt slut. Kalmar prickade både ribba och stolpe. Traoré och Sleyman fick dessutom rensa var sin boll på målllinjen. Om det inte hade varit för det regntunga gräset hade Kalmar snott åt sig segern under ordinarie tid.

Med sju minuter kvar av andra förlängninskvarten kontrade Kalmar in det som skulle bli vinstmålet. Inhoppande Dauda sprintade ifrån försvaret och fick en tå på bollen, som rullade förbi Björklund i Hammarbys mål. Målet kom som en kalldusch för Hammarby som ägt förlängningen så långt.

Finalen spelas på Fredriksskans 21 september. Om det blir mot Enköpings SK eller mot IFK Göteborg avgörs först nästa torsdag.

Publicerad 2008-08-21 kl 21:00