POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Kebba Ceesays skadehelvete - läkarna missade korsbandsskadan

Det finns tråkiga skadeperioder men också rena skadehelveten. Kebba Ceesay, 27, har varit med om det senare - efter att läkarna missat att hans korsband varit riktigt illa däran.
- De hittade först bara ena felet vilket förlängde rehabilteringen nästan ett halvår, säger ex-djurgårdaren Kebba Ceesay till Fotbollskanalen.

Kebba Ceesay är äntligen tillbaka efter att varit borta ur spel för polska Lech Poznan i nästan ett år.

Ceesays långa skadeperiod skulle dock kunnat ha varit hälften så lång om läkarna inte hade missat hans korsbandsskada.

- Det har varit en tuff skadeperiod och det är alltid komplicerat med knä-skador. Det som gör det ännu tyngre är dock att de bara hittade felet på menisken först. När jag sedan körde rehab ett par månader och inte blev bättre fick jag kolla upp knäet igen och då visade sig att korsbandet också var skadat, säger Kebba Ceesay till Fotbollskanalen.

Ceesay som lämnade Djurgården för Lech Poznan 2012 har den här säsongen inte spelat någon ligamatch för klubben där den polske storstjärnan Robert Lewandowski en gång i tiden slog igenom på allvar. Den efterlängtade combacken fick Ceesay i stället göra i den polska cupen.

- Jag gjorde min comeback i polska cupens kvartsfinal den 3 mars. Sedan dess har jag även spelat en av semifinalerna i cupen och suttit på bänken i ligan, säger 27-årigen som nu är aktuell för lördagens heta cupfinal där Lech Poznan ställs mot ärkerivalen Legia Warszawa.

Under tiden Ceesay varit skadad har mycket hänt i Lechs trupp vilket gjort att 27-årigen haft svårt att ens ta en plats i Lechs matchtrupp i de senaste ligamatcherna. 

Förutom en ny tränare har det även tillkommit en del försvarare och faktum är att tränaren Maciej Skorza har hela tio försvarare att tillgå av vilka en är den före detta Kalmar FF-spelaren Paulus Arrajuri som gjort succé under våren.

- Konkurranssituationen är tuff och det är något jag tycker är bra. Att jag kan köra fullt ut nu och att jag fått göra min efterlängtade comeback ger mig tillräckligt med glädje och motiviation för att ta upp kampen om en plats, säger Ceesay till Fotbollskanalen.

Det återstår att se om det blir någon speltid för ex-djurgårdaren i cupfinalen som kommer spelas inför närmare 60 000 åskådare på Nationalstadion i Warszawa på lördag.

Publicerad 2015-04-27 kl 15:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå