Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Khalili berättar om superfinten som påminner om Ronaldinho och Zlatan: "Den var perfekt"

Imad Khalili gör succé i Saudiarabien. Här lurar han sin motståndare med en superfint som för tanken till både Ronaldinho och Zlatan Ibrahimovic.

- Den var perfekt, säger Khalili till HD.

För två månader sedan lånade Helsingborg ut den allsvenske skyttekungen till saudiska Al Shabab. Där har han snabbt acklimatiserat sig till en fotboll som skiljer sig från Sverige med mer tekniskt än fysiskt spel, men med ungefär samma kvalitetsmässiga nivå som här hemma.

– Topplagen här skulle nog spela jämnt med de allsvenska topplagen, med lite fördel till lagen här. De tre-fyra bästa lagen håller hög klass, säger Khalili till HD.

26-åringen fick en bra start i ligaspelet, innan en inflammerad ljumske gjorde att han fick se några matcher från läktaren. Men nu är Khalili tillbaka och när Al Shabab besegrade Al Nassr i King's Cup häromdagen slog Imad Khalili till med ett riktigt drömmål. Ute på högerkanten snurrade han upp motståndarnas ytterback med en så kallad flipflap-fint som dykt upp i både Ronaldinho och Zlatan Ibrahimovics repertoarer under årens lopp.

– Det var perfekt. Jag har säkert testat den (finten) i någon match, men jag har aldrig gjort mål efteråt. Nu kände jag att det var läge.

– Det var en jäkligt skön känsla.

Aktionen har spridit sig på youtube och under söndagen såg fotbollskanalen till att den fick spridning även till en svensk publik. Imad Khalili berättar att han blivit hyllad av den saudiska publiken, som älskar framgångar på fotbollsplanen.

– Målet har väckt mycket uppmärksamhet här. Här är fotbollen allt, det finns inte hockey, handboll eller sådant. En liten grej kan bli stor här.

Publicerad 2014-03-10 kl 07:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons