Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

KLART: Rasmus Jönsson skriver på för danska mästarklubben

Nu är Rasmus Jönsson helt klar för Ålborg.
Efter ett lyckat lån har den danska mästarklubben knutit till sig 24-åringen permanent.
– Jag känner mig uppskattad och trivs verkligen i Ålborg, säger Jönsson.

Rasmus Jönsson, 24, var förra säsongen utlånad från tyska Wolfsburg till Ålborg. Utlåningen slutade med en dubbla titlar.

Ålborg tog hem såväl ligan som cupen och Jönsson svarade för sex mål på 20 matcher. Under slutet av säsongen ådrog sig svensken stora ljumskproblem som höll honom borta från epilogen av serien.

Nu har Ålborg och Jönsson kommit överens om ett permanent avtal som sträcker sig över två år.

– Rasmus är en klasspelare och under förra säsongen såg vi hans stora värde i laget. Med hans blick för spelet gav han oss många mål och assist, säger sportchefen Allan Houses till klubbens hemsida.

Jönsson har under sommaren opererat ljumsken och det kommer dröja innan han är återställd och kan slänga på sig tröja nummer 10 i Ålborg.

– Trots detta är vi övertygade om att vi inte sett det bästa av honom, säger Houses.

Jönsson, som skrev på för Wolfsburg 2011, men varit på lån hos Frankfurt och Ålborg under stor del av tiden, är också nöjd med övergången.

– Allt runt laget och tränarstaben är perfekt, det betydde väldigt mycket för mig i beslutet att komma tillbaka till Ålborg, säger Jönsson till hemsidan. 

Ålborg kliver in i den tredje kvalrundan till Champions League och kommer få möta vinnaren i mötet mellan Dinamo Zagreb och Zalgiris Vilnius.

Fotbollskanalen pratade med Jönsson i mitten av maj och då sa svensken så här om en eventuell Champions League-medverkan.

– Det är klart att det lockar och känns intressant att kliva in i ett Champions League-kval. För vår del har vi två kvalrundor att klara av innan vi i så fall når gruppspelet, och skulle det misslyckas finns ju goda möjligheter till Europa League istället. Där är det också väldigt bra matcher, så det är klart att sådant väger in.

Publicerad 2014-07-21 kl 15:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons