Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

KLART: Svennis till München - efter maktkamp i klubben

Foto: Scanpix

Sven-Göran Eriksson har fått ett nytt tränarjobb.

Men det krävdes en längre maktkamp mellan klubb och investerare innan 1860 München sade ja till svensken.

 

Det var sent på natten till tisdagen som Bundesliga II-lagets ledning mötte pressen utanför sin träningsanläggning i München. Under hela kvällen hade president Dieter Schneider och styrelseordföranden Otto Steiner hållit överläggningar med 1860:s ägare för att förhandla fram hur tränarkonstellationen skulle formeras fram över.

- Och vi har nått en kompromiss som alla står bakom utan invändningar. Ja, vi är överens om att Sven-Göran Eriksson ska leda vår stab. Alexander Schmidt blir kvar i rollen som coach, säger ordförande Steiner.

Svennis får alltså en managerliknande funktion, men exakt hur ansvaret ska fördelas vill 1860 München återkomma till inom de närmaste dagarna. Alltsammans är del av en finansiell treårsplan och för att den jordanske investorn Hassan Abdullah Ismaik skulle fortsätta att pumpa in pengar var 1860 tvunget att tacka ja till uppgörelsen kring Svennis.

Steiner och Dieter Schneider meddelar att de blev något tagna på sängen över beskedet att den förre engelske förbundskaptenen var på väg in. Men med facit i hand tror de att Svennis och nuvarande tränaren Alexander Schmidt passar bra ihop.

- Båda kommer att komplettera varandra väl. Eriksson är en världstränare som nu får använda sin stora erfarenhet för att hjälpa oss, säger Otto Steiner.

Den anrika klubben var konkurshotad så sent som 2011 och lokalrivalen Bayern München erbjöd sig att gå in med ett räddningslån värt 75 miljoner kronor, något som dock inte föll i god jord hos respektive lags supportrar. I stället köpte Hassan Abdullah Ismaik det aktiebolag som äger 49 procent av aktierna i 1860:s moderförening. Priset blev 160 miljoner kronor.

Publicerad 2013-01-15 kl 08:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons