Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Klopps udda hyllning till Dortmunds fans: "Som att födas på nytt"

Foto: Scanpix

Att kliva ut framför Borussia Dortmunds fans beskrivs ofta som en mäktig upplevelse. Jürgen Klopp försöker sätta ord på känslan.

- Det är som att födas av sin mor, säger han.

Den tyska klubben förfogar över Europas största ståplatsläktare på Signal Iduna Park och den fylls regelmässigt av tiotusentals sjungande fans, en så kallad gul vägg. Helgens 6-1-seger mot Stuttgart utgjorde inget undantag.

Efteråt passar tränaren Jürgen Klopp på att uppfinna en liknelse för att göra Dortmundfansen rättvisa.

- Att kliva ut genom spelartunneln, den där mörka och trånga gången, är som att födas av sin mor. Man skapas som en ny människa. Det första man möts av är det bästa världen har att erbjuda. Och vi kan skatta oss lyckliga som får vara med om de där kontrasterna varannan vecka. Från totalt mörker till fullständigt ljus och glädje, säger Klopp.

- Ute på planen är allt glänsande vackert och skinande. Det är högljutt. Som om solen går upp över en för första gången.

Klopp fortsätter:

- Jag själv är 194 centimeter lång och måste därför kura ihop varje gång jag vandrar genom spelargången. Sedan: "Pang!" Så fort man känner gräset under fötterna vill man verkligen kämpa för varje centimeter där ute.

Publicerad 2013-11-04 kl 07:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons