Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Kroatiske borgmästarens påhopp: "Jens T Andersson fick sparken"

Foto: Scanpix

Jens T Andersson lämnade Hajduk Split av familjeskäl.

Men stadens borgmästare tror inte på förklaringen.

- Han fick gå när han inte sålde några spelare, säger Ivo Baldasar.

För några dagar sedan meddelade den förre AIK-sportchefen Jens T Andersson att han slutar i kroatiska storklubben Hajduk Split efter bara ett halvår. I en intervju med Expressen berättade han att det hela beror på privata angelägenheter i Sverige.

– Det känns väl lite tråkigt men det är av familjeskäl. Jag har fått ett bra utrymme i klubben och det andas en optimism i klubben. Laget har gått bra sportsligt, nyförvärven har gått bra och även de unga spelarna har lyckats, sade Andersson till Expressen.

Nu hävdar Ivo Baldasar, borgmästare i Staden Split som sponsrar Hajduk, att turbulensen runt klubbens styrelserum är en orsak till uppbrottet. Det pågår en strid om hur klubben ska drivas, vilket enligt Baldasar ligger bakom det hela till viss del. Ekonomin är dålig vilket lett till ett kort tålamod från styrelsen. När inga stora försäljningar genomdrevs i somras ska, enligt Baldasar, vissa i ledningen ha fått nog.

Fotbollskanalen.se har inte kunnat nå Andersson för att bemöta påståendena, som publiceras i tidningen Jutarnji.

- Vi såg Anderssons metoder i förra transferfönstret. Han sålde inga spelare och klubben tjänade inga pengar, säger borgmästaren.

- När det blir så förväntar jag mig att ledningen så snabbt som möjligt agerar, eftersom den som inte lyckas borde vara någon annanstans.

Publicerad 2013-10-08 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons