Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

L-O Mattsson hotar att lämna Sierra Leone - har inte fått lön

Bara en seger till – sedan är Sierra Leone sensationellt klart för Afrikanska mästerskapen. Då hotar tränartrion med att hoppa av.
- Vi kräver vår lön, säger svenske L-O Mattsson till fotbollskanalen.se.

Lars-Olof Mattsson, Lennart ”Kral” Andersson och Johnny Murray gör succé i ett av världens fattigaste fotbollsländer. När trojkan tog över låg Sierra Leone på 128:e plats av FIFA:s rankning – och hade inte vunnit en match på tre år.

- Nu är vi det formstarkaste landslaget i hela världen. Totalt sett har vi klättrat 60 rankningsplaceringar på ett år, och dessutom har vi ju två raka segrar i de senaste tävlingsmötena, säger L-O Mattsson till fotbollskanalen.se.

Bara en vinst till behövs, i kvalavslutningen mot Sydafrika, sedan är den krigshärjade nationen med största sannolikhet klar för sitt första afrikanska mästerskap sedan 1996. Om inte Niger skrällvinner i sin match, vilket få betraktare väntar sig.

- Det ser onekligen bra ut och tanken på att få åka på den där avgörande matchen är såklart kittlande. Visst blir det svårt att vinna borta, men jag ger oss ändå 50/50 när det gäller våra chanser, säger L-O Matsson.

Men – det kan bli så att svenskarna nobbar Sydafrikamatchen 8 oktober helt och hållet. Ingen av dem har fått betalt efter den senaste landskampen, mot Egypten, och om pengarna inte kommer tänker tränarna helt sonika stanna i Sverige.

- Lönen är en förutsättning för att vi ska åka på sista matchen. Så tjuriga är vi, säger Mattsson.

Ni stannar hemma om pengarna inte kommer in på kontot?
- Ja, även om jag tror och räknar med att få pengarna måste man sätta hårt mot hårt i sådana här lägen. Vi vill ju få betalt för jobbet vi gjort.
- Men det löser sig säkert, förbundet har redan börjat förbereda för våra visum till Sydafrika. Saker och ting tar bara lite längre än man är van vid i Sierra Leone, säger Mattsson.

Publicerad 2011-09-21 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons