Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lagerbäck om nyckeln till seger: "Hans frisparkar är fantastiska"

Foto: Scanpix.

Lars Lagerbäck närmar sig sitt fjärde VM-slutspel.

För att sänka Kroatien hoppas han på hjälp från Tottenhamstjärnan Gylfi Sigurdsson.

- Hans frisparkar är fantastiska, säger förbundskaptenen till fotbollskanalen.se.

På tisdagskvällen tar sig Island an Kroatien i en direkt avgörande playoff-match där vinnaren går till VM i Brasilien nästa sommar. Det första mötet slutade 0-0 i Reykjavik, men hemmalaget hamnade under stort tryck efter att ha åkt på en utvisning redan före pausvilan. Efteråt hyllade Lars Lagerbäck insatsen som en av de starkare han upplevt, just tack vare kampen med tio man mot elva.

- I andra halvlek var vi otroligt bra och då syftar jag självklart på hur väl vi organiserade oss i det utsatta läge som uppstod efter det röda kortet, säger Lagerbäck till fotbollskanalen.se.

Vad tror du att det blir för matchbild i Kroatien?

- Dels hoppas jag givetvis på ett betydligt jämnare bollinnehav, till följd av att vi har alla våra spelare på planen. Det blir nog hyfsat jämnt. Men det är klart att mycket av vårt fokus kommer att ligga på försvaret. Vi måste våga kliva framåt också och spela vårt eget spel, men möter man ett av världens bästa lag gäller det att vara smart rent taktiskt.

Ett problem är att Ajax-anfallaren Kolbeinn Sightorsson drabbats av en fotledsskada vilket gör att han inte kan medverka på tisdagen. Ett tungt avbräck givetvis.

- Visst är det så, han har fyllt en viktig funktion för oss, men som vanligt vill jag helst koncentrera mig på möjligheterna. Då får vi släppa in någon annan som fyller Kolbeinns skor på ett bra sätt, säger Lars Lagerbäck.

Det har pratats om 35-årige veteranen Eidur Gudjohnsen från start?

- Där får jag säga pass, du får vänta och se till imorgon helt enkelt.

Vad blir viktigast om Island ska gå vidare?

- Det låter kanske tråkigt, men vid ett sådant här tillfälle handlar det om helheten. Vi har inte råd med att någon spelare faller ur ramen. Det handlar mer om att vi ska göra en totalt sett bra insats.

Om du ändå skulle lyfta fram något konkret?

- Jag ser inga enskilda nycklar på det sättet, men det är självklart så att vi har ett vasst vapen på offensiva fasta situationer i Gylfi Sigurdsson. Han har en fantastisk högerfot. Det är klart att sådana egenskaper kan bli farliga för Kroatien.

Enligt isländska tidningsuppgifter var åtta personer i motståndarnas trupp ute och svirade i Reykjavik efter förra matchen. Hur påverkas Kroatien av det?

- Inte alls, för jag tror inte att det stämmer. Jag känner deras tränare lite grand och vad jag förstått är det här en tidningsanka.

Slutligen: Hur nervös är du inför tisdagen?

- Inte alls, det är klart att det blir en anspänning just vid avspark. Men mer än så brukar det inte bli. Jag är väl för gammal för sådant helt enkelt.

Lars Lagerbäck har tidigare bossat för Sverige i två VM-slutspel (2002 och 2006) samt för Nigeria i ett (2010). Matchen mot Kroatien ser du i TV4 Sport på tisdagen med start klockan 20.15.

Publicerad 2013-11-19 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons