Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Laitinen aktuell för spansk klubb – Turkietlägret ”väldigt lyckat”

Andra ligor och cuper

Det läger i Turkiet för kontraktslösa svenska spelare var väldigt lyckat, enligt arrangören Hasan Cetinkaya. Fyra spelare har fått kontrakt och Abgar Barsom, Haris Laitinen och Kristoffer Björklund är nära detsamma.

I början av januari åkte ett gäng svenskar till Turkiet för att träna ihop och spela några matcher i hopp om att väcka intresse hos andra klubbar. Det är Hasan Cetinkaya och agenten Oliver Cabrera som står bakom lägret och Cetinkaya berättar att succén inte var självklar.
- Många tyckte att det verkade kul men det var inte många som var positiva i förväg. De signalerna jag fick innan var typ ”vem vill ha de där killarna?” men det blev väldigt lyckat, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vi är jättenöjda med resan och killarna var också nöjda.

Fyra spelare (Emra Tahirovic, Anatoli Ponomarev, Mattias Bulun och Adem Kücukgöl) har redan skrivit kontrakt med nya klubbar och ytterligare tre står inför samma sak.

ANNONS

En av dem är före detta Hammarbyspelaren Haris Laitinen som inte fick förnyat förtroende i det nedflyttade Stockholmslaget.
- Haris Laitinen har intresse från andraligorna i Holland och Spanien. Han var jätteduktig på lägret och nu väntar vi på att få något konkret från klubbarna, berättar Cetinkaya.

Laitinens tidigare lagkamrat, målvakten Kristoffer Björklund, fick också lämna Hammarby men kan nu skriva kontrakt med en rysk klubb.
- Han har tränat i två dagar med en klubb från ryska högstaligan. Men där stänger marknaden i mars så det inte lika bråttom.
Björklund upptäcktes av den ryska klubben som delade hotell med de kontraktslösa spelarna i Antalya och har tränat med klubbens målvaktstränare – som enligt Cetinkaya var väldigt nöjd.

Den tredje spelaren som står inför ett val är Abgar Barsom, tidigare Fredrikstad, men skillnaden där är att en klubb redan erbjudit ett kontrakt. Det är spelarens beslut som dröjer.

ANNONS
- Abgar Barsom fick ett anbud från en klubb i turkiska andraligan. Han har lite andra anbud att välja på men vi får se vad han väljer.

Du verkar nöjd med lägret?
- Ja, det var fantastiskt roligt. Även de som åkte hem igen är ju redo för sina nästkommande klubbar eftersom de fick träna upp sig.

Kanske något att göra om i framtiden?
- Ja, absolut. Det är en sådan grej som man måste ha tid och energi till men vi är jättenöjda. Sedan blir man ju väldigt glad när man ser att några får kontrakt också.

Publicerad 2010-01-25 kl 13:08
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto