Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lämnade SM-gulddrömmen för ”Norges Blåvitt”

Magnus Haglund lämnade Elfsborg som nu leder allsvenskan överlägset - istället norsk bottenstrid med Lilleström.
– Vi har inte varit speciellt bra denna våren och förtjänar inte så mycket bättre, säger svenske mittfältsstjärnan Johan Andersson.

 

Magnus Haglund lämnade inför säsongen Elfsborg för nya utmaningar i Norge. Det blev klassiska Lilleström som nysatsade efter en svag säsong. Men Haglund har inte fått ordning på laget än. Med 12 matcher spelade ligger laget trea från slutet på bara elva poäng.
– Det som inte har funkat är att vi är väldigt många nya och vi har en ny spelidé än tidigare och det har tagit tid att få det att sitta, säger svenske nyförvärvet Johan Andersson till FotbollDirekt.se.

Det låter lite som IFK Göteborg?
– Jag jämförde oss med Göteborg inför säsongen och det är precis så det har blivit, både för oss och för dem. Det tar tid att ändra ett spelsätt och en kultur som sitter i väggarna. Även om man är många nya så finns det både spelare och ledare kvar sedan tidigare som är vana vid ett visst sätt.

Hade du förväntat dig att det skulle gå såhär tungt?
– Nej, det har varit svårare än jag trodde, jag trodde absolut att det skulle gå smidigare. Det har varit kämpigt för alla inblandade och vi har fått jobba jättemycket.
– Men Magnus Haglund och Magnus Powell hanterar det väldigt bra. Även om pressen förstås kommer smygande så låter de sig inte påverkas utan är väldigt tydliga med vad man vill och vilket typ av fotboll de vill att vi spelar. Det är väldigt nyttigt på längre sikt och jag gillar verkligen Haglunds sätt att tänka fotboll.

Andersson själv har omskolats till defensiv mittfältare istället för sin normalt så offensiva roll.
– Nu får jag vara med och börja anfallen istället för att avsluta dem. Jag får ha mycket boll och en ny roll är alltid inspirerande. Jag trivs helt okej där och får styra spelet lite mer. Men klart att jag skulle vilja ett snäpp upp i banan men i dag i Lilleström är det den rätta rollen för mig.

 

Publicerad 2012-06-23 kl 17:15
Annons
Annons
Annons