POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lars-Åke Lagrell om mutanklagelser i Fifa: "Det här kan öppna VM-frågan igen"

Mohamed Bin Hammam drog tillbaka sin kandidatur till ordförandeposten i Fifa precis innan han skulle förhöras om mutanklagelser.
- Det innebär väl att det finns någon grund för att Qatar skulle ha använt otillåtna medel för att få VM, säger Lars-Åke Lagrell till Fotbollskanalen.se.

Fifa skakas av mutanklagelser. Mohamed Bin Hammam, från Qatar, drog tillbaka sin kandidatur till ordförandeposten i Fifa precis innan han skulle höras av Fifas etiska kommitté om mutanklagelser.
- Jag visste inte att det var precis innan han skulle höras. Jag erkänner att jag blev ju också väldigt förvånad över att det blev Qatar som fick VM. Det är klart att man blev lite betänkt när ett land som har 1,4 miljoner invånare fick ett VM-slutspel. Det var ett märkligt beslut, säger Lars-Åke Lagrell.

När Fifas kommitté förhörde de inblandade beslutade de att stänga av Mohamed Bin Hammam tillsammans med Fifas vice ordförande Jack Warner. Nu kommer Sepp Blatter att bli omvald som ordförande för Fifa på onsdag.
- Det innebär väl att det finns någon grund för att Qatar skulle ha använt otillåtna medel för att få VM. Om man har kommit fram till det så öppnar man ju frågan igen. Det är klart att suspenderingar kan öppna VM-frågan igen, säger Lagrell och fortsätter.

- Tidigare hade jag trott att det skulle vara en omöjlighet, men om det är så att man suspenderar någon så måste det ju finnas någon form av stark misstanke. Och finns det misstankar om att Qatar har fått spelen på ett otillbörligt sätt då kan väl i alla fall jag dra slutsatsen att frågan på ett eller annat sätt öppnas eftersom det dessutom är så många år kvar till spelet börjar.

Lars-Åke Lagrell tror inte att det är omöjligt att förekommer mutor i Fifa.
- Man måste ju säga att det här med mutor, det är ju inte riktigt samma syn i hela världen som det är hos oss. Det är väldigt stor prestige i de postionerna det handlar om. Ordförandeskapet i Fifa är kanske idrottsvärldens mest prestigefyllda uppgift. Och det gör väl kanske att man måste vara klar på att det finns ett egenintresse från en del att anklaga andra.

- Jag kan inte garantera att inte någon försöker muta sig till ett VM-slutspel och det är ju väldigt illa för fotbollen. Visst är Blatter en taktisk person, men är det bra eller dåligt? Jag tycker att det är bra. Vi kan inte ha någon naiv person som ordförande.

Publicerad 2011-05-30 kl 01:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå