Larsson utvisad förlorare i comebacken

Andra ligor och cuper

Den svenske mittbacken Peter Larsson är nyligen tillbaka från skada. Ändå fanns han med från start i FC Köpenhamns hemmamatch mot Esbjerg. Anledningen var att en annan svensk, Mikael Antonsson, är skadad. Även Oscar Wendt fanns med från start i backlinjen.

Gästande Esbjerg inledde också med två svenskar i försvarsfyran; både Alexander Östlund och Fredrik Björck var med från start.

Men för comebackande Larsson blev det ingen fantastisk återkomst. Först drog mittbacken på sig ett gult kort i den första halvleken, för att förhindra gästerna från att få ett farligt läge. Men Esbjerg lyckades ändå ta ledningen genom Sören Rieks, innan pausen tog vid.

Trots stundvis stor FCK-press lyckades laget inte få in någon kvittering. I stället blev det en mardrömsminut - den 87:e. Peter Larsson orskade en frispark, än en gång för att undvika ett farligt läge. Också den här gången fick han syna det gula kortet, och tvingades således lämna banan. Och på den efterföljande frisparken ordnade Jesper Lange 2-0 till Esbjerg. Ridå för huvudstadslaget.

Även Mikael Rynell fick speltid; svensken ersatte målskytten Lange i den 89:e minuten.

Publicerad 2009-03-15 kl 15:56