Ljungberg hoppade in - då kvitterade Celtic i årets fulmatch

Forrest, Celtic 48' (rött kort)
McAlister, Hamilton 64' (rött kort)
Mensing, Hamilson 90' (rött kort)
1-1 90' Stokes

Fredrik Ljungberg gjorde ligadebut. Men en poäng, 1—1 mot tabelljumbon Hamilton, var inte det Celtic var ute efter. Hamilton tog ledningen i 23:e minuten men Celtic kunde till slut rädda en poäng. Ljungberg, inbytt i 75:e minuten, fick se Emilio Izaguirre dras ner i straffområdet i matchens slutskede och Anthony Stokes kvitterade med sin straffspark.

Ljungberg var sedan nära att fullborda vändning för Celtic. Svensken drog på ett långskott en bit utanför straffområdet som Cerny hade stora problem med. Men den stökiga matchen med tre utvisningar slutade oavgjort, till serieledarens stora besvikelse.

Celtic leder skotska ligan med fem poäng, men tvåan Rangers har spelat tre matcher färre.