Ljungberg nära bli hjälte i Japan-debuten

Andra ligor och cuper

Fredrik Ljungberg förlorade premiären med Shimizu S-Pulse. Svensken byttes in vid 1-2-underläge - och han var ytterst nära att smälla in en kvittering.

65 minuter in i derbyt mellan Jubilo Iwata och Shimizu S-Pulse byttes Ljungberg in centralt på mittfältet i en offensiv roll. Då låg redan hans lag under med 1-2, och Ljungbergs nya fans hoppade på en svensk frälsning. Och det var inte långt borta att "Freddie" blev hjälte direkt.

I den 83:e minuten fick Shimizu frispark strax utanför Jubilos straffområde. Ljungberg slog frisparken bara centimeter utanför Kawaguchis högra stolpe.
Och med bara några minuter kvar av matchen tog han sig fram och sköt från ett bra läge, men skottet gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe.

Matchen slutade 2-1 till Jubilo Iwata. Enligt japansk media gjorde Ljungberg ett bra inhopp.

Publicerad 2011-09-10 kl 15:54