Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lucka 2 i julkalendern: Tippeligan - överfall på Arneng, Barsoms hockeytackling och Rekdals alkisattack

Norge är en smula mer inspirerat av engelsk fotboll än svensk. Ibland är det mer tydligt än annars.

Tycker du det är för lite ordkrig i allsvenskan? Då har vi ligan för dig - Tippeligan. Där ser man till att det som bara verkar vara möjligt i svenska korpserien även sker i högsta serien. Men de får god hjälp av sina svenska importer. Och då har vi inte ens tagit med Daniel Nannskog.

En av årets allra fulaste tacklingar "bjöd" Odd Grenlands Kenneth Dokken på när han knäade Ålesunds Johan Arneng i låret när bollen var långt borta från situationen. Dokken, ej att förväxla med en gammal hårdrocksgrupp, blev avstängd i sex veckor.

Några veckor senare var det Odd Grenland som råkade illa ut när Arnengs gamle lagkamrat i Djurgården, Abgar Barsom, då i Fredrikstad, körde över John Anders Björköy. Björköy fick vila i flera veckor efteråt.

En tredje episod som visar att Norge är närmare brittiska öarna än Sverige är när Arnengs tränare Kjetil Rekdal kallade sin gamle landslagspolare Eirik Bakke för "alkis" efter ett möte mellan Ålesund och Bakkes Brann - och smockan hängde i den friska norska luften.

Se när Dokken sparkar ner Arneng Dokken: Tar mitt ansvar - hoppas Arneng tar sitt Kolla in Barsoms brutala hockeytackling Rekdal kallar Bakke för alkis
Publicerad 2009-12-02 kl 08:55
Annons
Annons
Annons