Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lundh: Hamrén överraskar – fast anfallskrisen är djup

PARIS. Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander är det givna anfallsparet.

Bakom dem är det tunt.

En bänkad Mathias Ranégie och en oskarp Tobias Hysén.

Uppvärmningen inför VM-kvalet mot Irland är en match som säkert får även de mest luttrade att rycka till, trots att det är en träningsmatch. Argentina och Lionel Messi kommer till Stockholm för match mot Sverige och Zlatan Ibrahimovic.

Träffade den svenska lagkaptenen på ett skoevent i den franska huvudstaden och han såg fram emot en ny fest på Friends Arena. Att han spelar ligamatch på fredagen och Paris SG är kvar i Champions League och franska cupen spelar ingen roll.

Kanske inte så konstigt att han har bra vibbar från Friends Arena efter den senaste uppvisningen. Där han skickade in fyra mål på England och en bicykleta som fortfarande väcker uppmärksamhet – och som han naturligtvis fick frågor om på eventet.

Samtidigt som Zlatan Ibrahimovic betade av journalister från stora medier i hela Europa så tog Erik Hamrén ut truppen till mötet mot Argentina och naturligtvis hade förbundskaptenen en del överraskningar och störst var nog Jimmy Durmaz.

Visste att den förre MFF:aren var en Hamrén-favorit efter att han tog ut honom till det riktiga landslaget på Cypern för att par år sedan istället för att låta honom hänga med på vinterturnén, och när Durmaz är i slag gör han många poäng.

På kanten har Erik Hamrén problem och med Tobias Sana utanför Ajax lag så blev han bortplockad. Christian Wilhelmsson har inte spelat match sedan i december och är klar för klubb i Abu Dhabi men har inte börjat spela än.

Chippen är för övrigt i Sverige i väntan på födseln av sitt andra barn, men det går inte att räkna bort honom om det inte kommer fram starkare alternativ. Om Durmaz är lösningen? Möjligen, men då måste han verkligen spela regelbundet i klubblaget.

Många är besvikna över att Albin Ekdal inte är med. Det är förståeligt men så länge Hamrén har så gott om alternativ centralt så kommer han inte välja serie A-mittfältaren. I dagsläget är det svårt att klandra Hamrén för det.

Trodde på Rasmus Bengtsson som mittback men Hamrén plockade in Joel Ekstrand som tagit en plats i Watford som är på väg upp i Premier League. Ett intressant val och inte fel men jag förstår Bengtssons frustration som har spelat både i Europa och i en högstaliga i höst.

Även Kristoffer Nordfeldt var med i truppen och Hamrén nämnde både honom och Karl-Johan Johnsson som intressanta framtidsnamn. Vilket är helt rätt. Samtidigt är Pär Hansson den uttalade tvåan och Johan Wiland måste komma tillbaka i FCK och göra det bra under en längre tid för att ta sig in på bänken.

Hålet i truppen är på anfallssidan där det är så ont om spelare att Mathias Ranégie anses spela tillräckligt för att kunna vara med till skillnad från Tobias Sana och dessutom får Thailands-resenären Tobias Hysén hänga på till Stockholm. Ja, det är ont om alternativ bakom Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander.

Oroande? Ja, det är i varje fall inte optimalt. Särskilt inte sett till Elmanders efterhängsna skador och dessutom att Zlatan bär Paris SG på sin rygg och det när klubben går in i ett oerhört intensivt matchande de närmaste månaderna.

Att man klarar av Argentina-matchen med de fyra anfallarna är sin sak, men risken är att det inte ser så mycket bättre ut i mitten av mars när Hamrén ska ta ut truppen till VM-kvalet mot Irland. Då är en matchotränad Ranégie och Hysén vars säsong inte riktigt kommit i gång inte goda alternativ.

I dagsläget hade naturligtvis Alexander Gerndt varit med sett till vad han gjort i Utrecht och att han är ett bra alternativ till Elmander som nia, men det kan vi nog glömma. Väldigt lite talar för Marcus Berg och Markus Rosenberg om de inte byter klubbar före torsdag.

Ola Toivonen kanske är tillbaka efter sin lårskada i mars, men i vilket slag är han i då? Nej, det är bistert och därför fattar jag inte att Hamrén inte tog med Samuel Armenteros som gjort det bra i en mindre holländsk klubb och åtminstone kollade in honom.

Förstår om förbundskaptenen har svårt att sova med tanke på en skada på antingen Zlatan eller Elmander. För då hade det verkligen visat sig hur sårbart det svenska anfallet är, och det är bara att hålla tummarna för Hamrén att de förblir hela och friska.

*****

Fantastiskt att en del franska medier dubbar Zlatan när de gör exklusiva intervjuer med honom.

*****

 

*****

Daniel Majstorvic får nog vänta på sin comeback i Blågult och måste höja sig rejält.

*****

Är någon förvånad över uppgifterna att Qatar köpte VM? Gör inte alla länder det?

Publicerad 2013-01-30 kl 08:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons