Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Bärkroth om kaosmatchen i Portugal: ”Trodde inte det skulle bli så dramatiskt som det blev”

Under sin tid i den portugisiska ligan upplevde Nicklas Bärkroth en kaosmatch i sitt lag União Leiria.
En spelarstrejk gjorde att de spelade med åtta man i en match.
- Man fick springa en del på planen, säger Bärkroth i podcasten ”Lundh”.

När Nicklas Bärkroth blev utlånad till portugisiska União Leiria via Benfica 2012, var det hans första sejour som utlandsproffs. Vad han då inte räknade med var att klubben hade stora problem med uteblivna spelarlöner, som gjorde att klyftan mellan presidenten och spelarna var stor. Den var så pass stor att det fick oanade konsekvenser.

- Den här klubben jag kom till hade en president som, ja, var lite speciell om jag ska uttrycka mig milt. Laget hade gått så dåligt och vann inte sina matcher. Då vägrade han betala ut löner till spelarna och helt plötsligt var det bara vi som var utlånade, som fick lön från våra klubbar. Resten av truppen fick inte en krona och det kunde fortsätta så i två, tre eller fyra månader till och med.

- Till slut fick spelarna nog och sa att de inte skulle spela någon mer match om inte pengarna kom in. Då tänkte vi inte att det skulle bli så dramatiskt som det blev.  När det väl var dags för match hade vi bara sju spelare och en målvakt vilket gjorde att man fick springa en del, säger Bärkroth med ett skratt.

Trots ett kraftigt numerärt underläge, förlorade União Leiria bara med 0-4. Den erfarenheten var bara en av flera som gav 23-åringen kött på benen inför framtiden som väntade.

- Framför allt fick jag ju erfarenhet genom en hög kvalitet på fotbollen och en typ av fotboll som var utvecklande. Sedan fick jag en erfarenhet av det tuffa och inte det glamourösa som man ser på TV och de spelarna man följer på andra sätt och sådär. Det är ofta toppskiktet man siktar in sig på, men det är England och Tyskland jag kan tänka mig där hela ligan är bra. I de andra toppligorna finns det andra problem och det var en nyttig erfarenhet att känna på, säger Nicklas Bärkroth i podcasten ”Lundh”.

Publicerad 2015-02-13 kl 06:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER