Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Jan Jönsson om Norlings fiaskosäsong: "Har varit ett fort tidigare"

Rikard Norling tog över ett Brann med guldambitioner. Nu är laget nära nedflyttning. Tränarkollegan i Norge, Jan Jönsson, lyfter det dåliga hemmaspelet som lagets största problem.
- Det har varit ett fort tidigare, säger Jönsson i podden Lundh.

Malmö FF:s guldtränare Rikard Norling gick till norska Brann inför den här säsongen. Både Norling och klubben hade ligaguldet som ambition, men istället har det blivit en rejäl flopp. Med två omgångar kvar att spela ligger laget på nedflyttningsplats.

I podcasten Lundh ger tränarkollegan Jan Jönsson, tränare för Ålesund, sin syn på varför Norling haft det så tungt i sin nya klubb. Och han menar att det är svårt att sätta fingret på problemet.
- Det har jag inget bra svar på egentligen. Det är en fantastisk by och en fantastisk stad som ställer upp och som tänker och brinner för fotbollen. Bergen är ju by nummer två storleksmässigt i Norge och är lite som en egen stat med en egen nationalsång. Och väldig entusiasm. Och de ställer ju upp och är där och stöttar och det är bra tryck på matcherna, säger Jönsson.

- Lite överraskande är det. Jag trodde att de skulle komma högre.

Brann har historiskt sett varit ett mycket starkt hemmalag. Men i år har det varit raka motsatsen. Bergen-klubben ligans sämsta hemmalag med bara tio poäng på de 14 matcherna på Brann Stadion. Det tror Jan Jönsson är det stora problemet.
- Framförallt hemmaplan har varit ett fort tidigare för Brann och det är där man kanske haft störst problem i år, säger han i podden Lundh.

Rikard Norlings misslyckande till trots, Jan Jönsson tror att svenska tränare har ett högt anseende i Norge.
- Den är nog rätt så bra skulle jag säga. Det verkar som att klubbarna är glada för svenskarna i de allra flesta fallen.

Vad kan svenska tränare tillföra?
- Det är inte så stor skillnad egentligen. Men en fotbollsmatch är mer logisk i Sverige. Det brinner lite mer här. Kanske att tillföra ett visst lugn, säger Jönsson.

Ålesunds-tränaren menar att det inte finns någon solklar förklaring till varför svenska tränare har blivit populära i den norska ligan.
- Det har gått bra för nån och sen smittar det av sig lite, säger han.

Publicerad 2014-10-28 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons